Hlavní obsah

Šimůnek v Americe tvrdě dřel s mistrem světa. Teď to chci prodat, říká

Louisville

Do dějiště mistrovství světa v cyklokrosu přijel Radomír Šimůnek s dvoutýdenním předstihem. Ve společnosti úřadujícího mistra světa Nielse Alberta z Belgie, který je jeho kamarádem i dlouholetým stájovým kolegou. „Tak tvrdě jako tady jsem nikdy před šampionátem netrénoval,“ přiznal Šimůnek před startem závodu v americkém Louisville.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek si na zmrzlé trati v Louisville věří.

Článek

Můžete prozradit, jak příprava tady v Americe probíhala?

V pondělí jsme sem přijeli a v úterý jsme si byli vyjet. Ve středu už jsme dali 160 kilometrů na silnici. Bylo pod nulou. Takovou vzdálenost jsem v zimě dlouho neabsolvoval. Pak jsme jezdili intervaly na speciálním ergometru kvůli síle. To bylo kolikrát těžší než závod samotný.

Co vám dal trénink s úřadujícím mistrem světa?

Dost věcí, kolikrát mi z něj bylo hodně špatně... To všechno ale bylo potřeba. Niels se na mistrovství světa připravuje vždy poctivě a vůbec se nedivím loňsku, kdy na trati v Koksijde dominoval a všechny nás zničil. Věřím, že tu dřinu tady prodám.

Kvůli počasí byl váš závod přeložen z neděle na sobotu. Je to hodně velká komplikace?

Mně to ani moc nevadí. Připravený jsem dobře a na poslední chvíli se stejně nic dohnat nedá. Navíc díky tomu, že závody posunuli, stihnu zajít v neděli do muzea Muhammada Aliho, který tady v Louisville je. To mě docela láká. A když bude jeden den volno, využiju toho.

Myslíte, že je lepší přeložit závody než podstupovat nějaké riziko v souvislosti s počasím?

Jednoznačně. Lidé, kteří to rozhodnutí udělali, tady žijí dlouho a dobře vědí, co hrozí. Proto je daleko lepší odjet všechno v sobotu než aby se pak něco rušilo.

Jak se vám líbí trať, která řádně promrzla?

Takhle mi to dost vyhovuje. Pro mě je to samozřejmě lepší, než kdybychom se tu brodili v blátě.

Na co si troufáte?

Nerad dávám dopředu nějaké prognózy, ale věřím v hodně dobrý výsledek. Vím, že jsem v případě udělal vše, co bylo v mých silách, a teď to chci prodat.

Reklama

Související témata: