Hlavní obsah

Šimůnek: Sedmé místo ostuda není, tak těžké mistrovství nepamatuju

Jan Krůta, LouisvilleSport.czPrávo

Oproti loňsku si cyklokrosař Radomír Šimůnek o místo polepšil. V sobotu skončil v přetěžkém bahnitém závodě za hustého chumelení v americkém Louisville sedmý. „Ostuda to není. Tak těžké mistrovství světa jsem snad ještě nejel,“ přiznal.

Foto: Martin Bali Jenčík

Radomír Šimůnek toho měl po závodě na MS v Louisville plné zuby.

Článek

Berete sedmé místo?

Oproti loňsku je to o stupínek lepší. Spokojen jsem tak napůl. Necítil jsem se úplně špatně, ale byl to šíleně těžký závod. Poslední tři kola už jsem toho měl fakt dost. Šlo jen o to vydržet v tom pekelném tempu.

Po startu jste ale dost ztrácel, co se s vámi stalo?

Trochu jsem se tam zasekl a jak bylo bláto, za chvíli jsem neviděl. Musel jsem odhodit brýle. Postupně jsem se zase propracovával dopředu, ale stálo mě to strašně sil.

Bahnitá trať pro vás není zrovna ideální.

Kdybychom startovali ráno, když na sněhu a ledu jeli junioři, tak by to pro mě určitě bylo lepší, ale nemá cenu se vymlouvat. Pro všechny to bylo stejné. Trať byla spravedlivá, každý se s ní musel porvat sám. Bojoval jsem, jak to šlo a sedmé místo není špatné. Domů jedu spokojenej. Je to další krok k tomu, abych se zlepšoval a do dvou let na mistrovství světa v Táboře bojoval o ty nejvyšší příčky.

Byl jste v poslední době někdy po závodě špinavější?

Asi ne, bylo to maso. Sněžilo, teplota kolem dvou stupňů, bláto. Byl to závod vůle.

Užil jste si v rámci možností atmosféru?

Bylo to fajn, Američani mě docela překvapili. Hulákali trošku jinak, než u nás v Evropě, je to víc crazy... Dokonce jsem viděl, že po stranách bariér rozvěšovali dolarové bankovky.

Co říkáte na titul Svena Nyse?

Už před startem jsem říkal, že je to velký favorit. Nebyl pod takovým tlakem, jel v klidu a titul si určitě zaslouží. Předvedl výborný výkon.

Reklama

Související témata: