Hlavní obsah

Cyklistu Hoogerlanda srazilo při tréninku auto, má zlomená žebra

Villajoyosa

Nizozemského cyklistu Johnnyho Hoogerlanda srazilo při tréninku ve Španělsku ve sjezdu auto a podle agentury AP byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče. Jezdec elitní stáje Vacansoleil-DCM má zlomená žebra a prasklé kosti v oblasti zad.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Takto dopadl Johny Hoogerland, když se na předloňské Tour zapletl do ostnatého drátu u silnice.

Článek

Na jednotce intenzivní péče zůstal Hoogerland i po pondělním podrobnějším vyšetření a měl by tam setrvat až do poloviny týdne. Povzbudivou zprávou pro jezdce je, že se nepotvrdilo podezření o natržení jater, která má podle všeho pouze naražená a zhmožděná.

Hoogerland se připravoval na středeční start etapového závodu Kolem Středozemního moře, který si naplánoval pro první vystoupení v sezóně i Roman Kreuziger. Podle prvních odhadů ovšem přijde kompletně o celou jarní část sezóny.

Devětadvacetiletý nizozemský cyklista má na srážky s autem smůlu. Předloni ho během Tour de France "poslal" vůz francouzské televize do plotu z ostnatého drátu. Navzdory zraněním a 33 stehům Hoogerland pokračoval v závodě a dokonce ještě chvíli jel v puntíkatém dresu nejlepšího vrchaře.

Reklama

Související témata: