Hlavní obsah

Armstrong nemá jistotu, zda nebude čelit obvinění federální vlády

Austin

Dny nejistoty čekají podle všeho bývalého cyklistického krále Lance Armstronga. Jeho dopingová minulost je i přes nedávné přiznání v televizním pořadu Oprah Winfreyové předmětem vyšetřování. A nelze vyloučit, že federální úřady jednačtyřicetiletého Američana nakonec obviní z některého z přečinů.

Foto: Laurent Rebours, ČTK/AP

Cyklista Lance Armstrong v dobách své největší slávy.

Článek

"Agenti aktivně pracují na vyšetřování Armstronga kvůli maření vyšetřování, ovlivňování svědků a zastrašování," prozradil televizi ABC news anonymní zdroj blízký federální vládě.

Toto tvrzení je přitom v rozporu s tím, co uvedl státní zástupce André Birotte na úterní tiskové konferenci ve Washingtonu. Podle jeho prohlášení se bývalý sedminásobný vítěz Tour de France ničeho takového obávat nemusí. "To rozhodnutí jsme učinili před více než rokem a i přes prohlášení, která pan Armstrong učinil, se můj pohled na věc nezměnil," řekl Birotte podle agentury Reuters.

Zdá se ale, že tyto závěry byly unáhlené a předčasné. "Birotte totiž nehovořil za federální vládu jakožto za celek," připustil zdroj, podle něhož probíhá vyšetřování nezávisle na Birottovi.

Reklama