Hlavní obsah

Kreuziger kvůli nemoci nedokončí závod Kolem Středozemního moře

Rousset

Roman Kreuziger nedokončí cyklistický závod Kolem Středozemního moře. V průběhu čtvrté etapy v sobotu odstoupil kvůli žaludečním problémům. Po dvou odjetých etapách figuroval na 13. místě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

"V pátek večer jsem měl zvýšenou teplotu a žaludeční problémy. Od páteční snídaně jsem skoro nic nesnědl, takže mi logicky chyběla síla," vysvětlil Kreuziger na svém webu, proč odstoupil. "Asi jsem chytil nějaký virus, jak jsme dlouho trénovali v teple a teď závodíme v poměrně chladném počasí. Podobné problémy tady má víc lidí," pokračoval.

Byl prý domluvený s lékařem i sportovním ředitelem stáje Saxobank, že dnešní etapu jen zkusí. "Říkali, že je lepší nedokončit a být fit na další závody. Odstoupil jsem před těmi kopci v závěru. Byl jsem strašně zesláblý a dál to nešlo," dodal.

Odstoupení ho mrzelo, protože cítil, že měl šanci na lepší umístění. Po dvou odjetých etapách ztrácel na lídra jen minutu a 17 vteřin. "Tenhle závod ale pro mě určitě nebyl tím nejdůležitějším v sezoně, moje hlavní cíle jsou jinde," dodal.

Dalším startem by pro Kreuzigera měl být příští víkend dvoudenní etapový závod Haut Var ve Francii.

Reklama