Hlavní obsah

Po královské etapě vede Kolem Ománu Froome, Štybar je sedmnáctý

Džabal al-Achdar

Španělský vrchař Joaquim Rodríguez vyhrál královskou etapu závodu Kolem Ománu před Britem Christopherem Froomem, který se dostal do čela průběžného pořadí. Zdeněk Štybar dojel do cíle na vrchol Zelené hory devatenáctý se ztrátou necelých dvou minut a celkově klesl na 17. místo.

Foto: Stringer, Reuters

Závodníci na trati čtvrteční etapy cyklistického závodu Kolem Ománu.

Článek

Štybar, jenž ve špičkové konkurenci vybojoval v úterní etapě páté místo, ve čtvrtek dopadl nejlépe z jezdců týmu Omega Pharma-Quick Step. V závěru jel se slovenským kolegou Peterem Velitsem, který se ale na Zelené hoře trápil. "Jakmile se začalo stoupat, někteří závodníci ze špičky doslova explodovali a vyrazili dopředu neskutečným tempem," popsal na svém webu Štybar, bývalý mistr světa v cyklokrosu.

S Velitsem, loňským vítězem závodu v Ománu, nebyli schopni nejlepší následovat. "Peťo měl dnes špatný den, několikrát jsem na něj čekal, abych mu z toho pomohl, ale nešlo to. Zelená hora, to byl šílený kopec, že jsme museli použít vzadu převod 39x28," dodal český cyklista.

Rodríguez vyhrál před druhým mužem loňské Tour de France Froomem o čtyři sekundy a o 22 vteřin před australskou hvězdou Cadelem Evansem. Dosavadní majitel červeného trikotu lídra Slovák Peter Sagan nabral ztrátu téměř devíti minut. Závod skončí v sobotu.

Cyklistický etapový závod Kolem Ománu:
4. etapa (152,5 km):
1. Rodríguez (Šp.) 3:34:48
2. Froome (Brit.) -4
3. Evans (Austr.) -22
4. Contador (Šp.) -27
5. Nibali (It.) -36
6. Elissonde (Fr.) 43,
...19. Štybar (ČR) -1:54.
Průběžné pořadí:
1. Froome 16:35:05
2. Evans -24
3. Contador -25
4. Nibali -34
5. Rodríguez -45
6. Elissonde -49,
...17. Štybar -1:56.

Reklama