Hlavní obsah

Cyklokrosař Bína míří za Šimůnkem do stáje Kwadro-Stannah

Hasselt

Cyklokrosař Martin Bína je po Radomíru Šimůnkovi dalším předním českým závodníkem, který bude v tomto roce hájit barvy nové belgické stáje Kwadro-Stannah. Devětadvacetiletý Bína, jenž dosud jezdil v tuzemském týmu ČEZ Tábor, se v novém působišti upsal na dva roky s platností od 1. března.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Cyklokrosař Martin Bína na MS v Louisville.

Článek

"Je to splněný sen, taková nabídka se prostě neodmítá," řekl serveru mtbs.cz Bína, který po dlouhé absenci v pelotonu způsobené problémy s koleny ovládl v této sezóně domácí pohárový seriál a vyhrál i závěrečný závod Světového poháru v Hoogerheide. "Po těch dvou letech, co jsem stál, a hned po první sezoně je to tedy hodně překvapující a mile nečekané. Těším se, že se zase posunu dál," doplnil Bína.

Na jihu Čech, kde se za dva roky pojede MS, ztráty juniorského mistra světa z roku 2001 a desátého závodníka pořadí letošního světového šampionátu v USA litují, ale jeho rozhodnutí respektují. "V žebříčku UCI poskočil z nuly na třinácté místo. Motivaci má obrovskou, a tak se asi dalo čekat, že neodolá případné zajímavé nabídce ze zahraničí," uvedl táborský klub na svém webu.

Reklama