Hlavní obsah

Cyklistická stáj Kaťuša dočasně suspendovala Španěla Viciosa

Moskva

Profesionální cyklistická stáj Kaťuša dnes dočasně suspendovala španělského závodníka Ángela Viciosa. Důvodem kroku ruského týmu je absence pětatřicetiletého jezdce na ostře sledovaném dopingovém testování v úterý v Madridu.

Článek

"Vicioso je odteď suspendován ze všech soutěží," potvrdil dnes mluvčí stáje agentuře Reuters.

Vicioso se v úterý na testování vůbec neukázal, přičemž z předchozích možných termínů testování se měl omlouvat kvůli zdravotním problémům. "Řekl nám, že už je vše vyřešeno, ale jak se ukázalo, tak nám neříkal pravdu," uvedl generální manažer stáje Vjačeslav Jekimov.

Španělova zkouška byla hodně očekávána proto, že je jedním z řady předních světových sportovců, kteří jsou napojeni na španělského lékaře Eufemiana Fuentese. Ten je přitom v současnosti vyšetřován kvůli podezření, že řídil krevní doping cyklistů.

Kaťuša teprve před pár dny získala možnost startovat v cyklistické WorldTour, když uspěla u sportovního arbitrážního soudu s odvoláním proti vyřazení z elitní společnosti. Původně nedostala v prosinci licenci kvůli tomu, že v letech 2009 až 2012 měli její jezdci nejvíce dopingových případů ze všech týmů WorldTour.

"Chceme s UCI spolupracovat po všech možných stránkách, jak to bude jen možné. Takové věci, jako udělal Vicioso, pouze diskreditují naši image," prohlásil Jekimov.

Reklama