Hlavní obsah

Cyklokrosař Mlynář dojel v Miláně třetí

PRAHA

Český cyklokrosař Zdeněk Mlynář obsadil třetí místo v šestém závodu Světového poháru v Miláně. Vítěz úvodního podniku seriálu z belgického Petegemu dnes nestačil pouze na belgické duo Sven Nijs, Ben Berden. Petr Dlask, druhý muž z nedělního závodu SP ve Wetzikonu, dojel na páté pozici. Vladimír Kyzivát skončil třináctý.

Článek

Vedoucí muž světového žebříčku Nijs si připsal už třetí vítězství v této sezoně Světového poháru; rozhodl o něm suverénním nástupem v závěru. Za Belgičanem pak spurtovala o konečné umístění skupinka šesti závodníků včetně Mlynáře a Dlaska. Mezi oba Čechy se ještě vklínil na čtvrtém místě další ze zástupců cyklokrosové velmoci Erwin Vervecken.

"Povedlo se mi dobře odstartovat a pak jsem si hlídal skupinu, která jela o druhé místo. Nijs nám odjel v technické pasáži, pak už jsme neměli šanci ho dostihnout," řekl v telefonické rozhovoru s ČTK Mlynář. V posledním kole se pokusil soupeřům ujet, ale Berdena nesetřásl. "Jel jsem nadoraz, on se ale udržel a v závěru mě přespurtoval. I tak jsem maximálně spokojený. Jel jsem tu poprvé, trať mi vyhovovala," uvedl.

Podle reprezentačního trenéra Petra Kloučka si medailové umístění zasloužil také Dlask. "Velkou část závodu odtáhl. Ale i tak je to super výsledek," řekl Klouček.

Okruh v Miláně čeští reprezentanti neznali, téměř suchá a rychlá trať v parku jim ale nakonec vyhovovala. Podle Kloučka nehrála roli ani únava z nedělního závodu. "Bylo to pro všechny stejné," dodal trenér.

Čeští cyklokrosaři tak opět potvrdili výbornou formu před blížícím se mistrovství světa, které se pojede poslední lednovou neděli v St. Wendelu v Německu. Z šesti závodů SP byli Kloučkovi svěřenci čtyřikrát na stupních vítězů: Mlynářův triumf z Petegemu zopakoval v Táboře Kamil Ausbuher a po Dlaskově stříbru dnes přišel další Mlynářův úspěch.

Výsledky:
Elite: 1. Nijs, 2. Berden (oba Bel.), 3. Mlynář (ČR), 4. Vervecken (Bel.), 5. Dlask (ČR), 6. Vannoppen (Bel.), 7. Gadret (Fr.), 8. Vanthourenhout (Bel.), 9. Franzoi (It.), 10. Wellens (Bel.), ...13. Kyzivát, 24. Zlámalík, 26. Ausbuher, 27. Ježek (všichni ČR).
Do 23 let: 1. Zahner (Švýc.), 2. Štybar (ČR), 3. Pauwels (Bel.).
Ženy: 1. Van den Brandová (Niz.), 2. Salvetatová (Fr.), 3. Vosová (Niz.), ...13. Bohatá (ČR).

Reklama