Hlavní obsah

Dráhař Kadlec skončil v bodovacím závodu na MS těsně čtvrtý

Minsk

Českému cyklistovi Milanu Kadlecovi těsně unikla medaile z mistrovství světa dráhařů v Minsku. Osmatřicetiletý reprezentant obsadil čtvrté místo v bodovacím závodě, v němž útočil na cenný kov do posledního spurtu.

Článek

Kadlec nasbíral ve čtyřicetikilometrovém závodu stejný počet 30 bodů jako Rus Kirill Svešnikov. Ten však získal tři body právě v závěrečném spurtu, což v této neolympijské disciplíně při rovnosti bodů rozhoduje. "Poslední spurty bývají vabank. Věděl jsem, že (Svešnikov) pojede, ale přede mnou byl Švýcar, který se taky mohl dostat přede mě. Stačil by mi bodík, ale teď už je pozdě. Rus byl zkrátka rychlejší a po právu si dojel pro třetí místo," řekl serveru denik.cz Kadlec.

O medailích se rozhodovalo mezi pěti jezdci včetně Kadlece, kteří získali na ostatní soupeře kolo náskok. Zkušenému dráhaři pražské Dukly se nakonec navázat na bronzy z MS 2010 a ME 2011 nepodařilo. "Těší mě, že jsem i po dvaceti letech schopný bojovat o medaile, ale čtvrté místo mě mrzí. Ani jedna medaile nebyla daleko, stačilo jednou nastoupit jinak," dodal cyklista, jenž první dráhové mistrovství světa absolvoval v roce 1993 v Hamaru.

Titul získal se 35 body Brit Simon Yates, o bod zpět byl druhý Eloy Teruel ze Španělska.

Medailové ambice nenaplnila ve scratchi Jarmila Machačová, kterou po dlouhém úniku dojela skupina a česká cyklistka obsadila poslední osmnácté místo. "Když nás skupina dojela, scházelo málo kol do cíle, abych si stačila vydechnout. Nemohla jsem reagovat na zrychlení a bylo to ztracené. Doufám, že bodovačka bude lepší a prodám, co jsem natrénovala," dodala Machačová před sobotním bodovacím závodem, v němž před dvěma lety získala světové stříbro.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Minsku:
Muži:
Keirin:
1. Kenny (Brit.)
2. Levy (Něm.)
3. Buchli (Niz.)
...
25. Kelemen a Ptáčník (oba ČR).
Bodovací závod:
1. Yates (Brit.)35 b.
2. Teruel (Šp.)34
3. Svešnikov (Rus.)30
4. Kadlec (ČR)30
Ženy:
Scratch:
1. Pawlowská (Pol.)
2. Arreolaová (Mex.)
3. Romanjutaová (Rus.)
...
18. Machačová (ČR)

Reklama