Hlavní obsah

Tým Blanco najal na cyklisty bývalého elitního vojáka

Amsterodam

Vedení nizozemské cyklistické stáje Blanco, dříve Rabobank, najalo bývalého příslušníka speciálních armádních jednotek, aby zjistil, jestli se její jezdci nezapletli s dopingem. Eelco Wisman je podle listu De Telegraaf specialistou na vyslýchací techniky včetně využití hypnózy.

Článek

Členům týmu se jeho přítomnost příliš nezamlouvá. "Sleduje a vyptává se. Některé rozhovory trvají přes hodinu. Připadáme si, jako bychom byli zločinci," citoval list jednoho z nich.

Elitní nizozemská stáj loni přišla kvůli dopingovým kauzám v cyklistice o dlouholetého sponzora Rabobank. Několik jejích bývalých jezdců v poslední době vypovědělo, že během angažmá v týmu dopovalo.

Blanco s dalšími špičkovými nizozemskými týmy Argos-Shimano a Vacansoleil-DCM, národním svazem a antidopingovou agenturou nyní uzavřely dohodu, podle níž dostanou cyklisté a zaměstnanci stájí v případě přiznání k dopingu před rokem 2008 snížené půlroční tresty. Šanci oznámit dopingovou minulost mají do 1. dubna. Do stejného data budou muset vyplnit podepsaný dotazník, v němž uvedou své případné zkušenosti s dopingovými praktikami.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články