Hlavní obsah

Úvod na jedničku! Štybar na Tirrenu vyhrál s týmem Omega časovku

Donoratico

Zdeněk Štybar s belgickým týmem Omega Pharma-QuickStep vyhráli časovku na úvod etapového závodu seriálu WorldTour Tirreno-Adriatico. Stáj Saxo-Tinkoff s Romanem Kreuzigrem obsadila osmé místo a druhodivizní cyklistický tým NetApp s třetím českým účastníkem Janem Bártou byl dvanáctý.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Štybar na tiskové konferenci.

Článek

Štybarův tým na 16,9 km dlouhé trati porazil o 11 sekund španělský Movistar, třetí skončil BMC. Modrý trikot lídra závodu oblékne jako první Mark Cavendish, druhý je v průběžném pořadí mistr světa v časovce Němec Tony Martin a Štybarovi patří čtvrtá příčka za Polákem Michalem Kwiatkowskim.

"Pro mě osobně to bylo hodně těžké. Měl jsem pozici za Kwiatkowskim, který je menší než já a extrémně aerodynamický. Proto jsem se někdy cítil líp, když jsme se protočili a byl jsem na čele. Takže jsem trpěl od startu do cíle, ale dopadlo to výborně," uvedl Štybar na svém webu.

Kreuziger, jenž na Tirrenu loni skončil celkově třetí a letos má hlavní cíl pomáhat v horách španělskému lídrovi Albertu Contadorovi, ztratil se svými kolegy na vítěznou sestavu půl minuty.

Cyklistický etapový závod Tirreno-Adriatico (WorldTour) - 1. etapa (týmová časovka na 16,9 km):
1. Omega Pharma-QuickStep 19:24
2. Movistar -11
3. BMC -16
4. Cannondale -19
5. Astana -20
6. Orica-GreenEdge -24.
Průběžné pořadí:
1. Cavendish (Brit.) 19:24
2. Martin (Něm.)
3. Kwiatkowski (Pol.)
4. Štybar (ČR) a Terpstra (Niz.) všichni stejný čas
6. Visconti (It.) -11
...45. Kreuziger -29
68. Bárta (oba ČR) -39.

Reklama