Hlavní obsah

Baráž je vyrovnaná, stěhuje se do Kladna

PRAHA

Hokejisté Kladna vstřebali páteční porážku v nastaveném času a v druhém utkání baráže o extraligu přehráli Havířov 3:2. Vítězný gól vsítil pět minut před koncem hostující útočník Michálek, který jinak celou sezónu odehrál za České Budějovice. Série se za stavu 1:1 přesouvá ke dvěma duelům do Kladna.

Článek

Soupeři do sebe od úvodních minut znovu začali bušit vší silou. Hokej ve vysokém nasazení, protkán řadou tvrdých střetů, nemohl nudit, obzvláště když už po čtyřech minut zaplněná hala explodovala po přesné Foltově dorážce.

Havířovské chyby v obraně

Domácí se po pátečním triumfu psychicky zvedli a na jejich výkonu to bylo znát. Kladnu tentokrát nedávali moc prostoru, ale život si znovu komplikovali chybami v defenzivě. Mařík jen s problémy vytěsnil Havlovu dělovku a po dalším zaváhání rozezvučel Klimt ve vlastním oslabení dokonce tyčku.

Havířov záhy kontroval Noskovým švihem a po Polanského individuální akci puk lízl tyčku Orctovy svatyně, ale skóre se nakonec pohnulo na druhé straně, když Kasíkova střela od modré čáry proskákala až do sítě.

Pak na ledě vzplály emoce. Hodně se přitvrdilo a i v nesmlouvavé bitvě byli v koncovce nebezpečnější hosté. Gólman Mařík však znovu zářil. Gólovou radost sebral ve 24. minutě Zajícovi a později také Vampolovi, který už nestihl přehodit brankářův beton.

Veterán Hrbek se předvedl

Mezitím se zaskvěl domácí forvard Hrbek. Na sklonku nevydařené pětiminutové přesilovky se s pukem na holi protáhl celým kluzištěm a sólo zakončil precizní ranou pod horní tyčku. Hosty od pohromy neuchránila ani kontrola zásahu u videorozhodčího.

Druhou porážku Kladenští odvrátili v posledním dějství. Nejprve při Foltově příležitosti přežili klinickou smrt, aby Chartnúch ve vlastním oslabení využil Cartelliho chyby a výstavním příklepem vymetl levý horní růžek Maříkovy klece.

Domácí ještě tlačili. Nevyužili však ani 18 sekund trvající přesilovku pět na tři, když největší šanci překazil Noskovi Orct. V době největší náporu zasadil domácím rozhodující úder nekrytý Michálek, když zblízka puk protlačil potřetí do sítě. Na vyrovnání ani závěrečnou power play se už Havířov nezmohl.

HAVÍŘOV vs KLADNO 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
1. třetina
03:33HavířovFolta (Kopecký)1:0
12:25KladnoMusil (2 min - faul loktem)
16:27KladnoVampola (2 min)
16:53HavířovKopecký (2 min - hra vysokou holí)
17:09KladnoM. Čech1:1
2. třetina
22:39HavířovFolta (2 min)
24:55HavířovNohel (2 min - sekání)
KladnoHavel (2 min - krosček)
26:43HavířovV. Čech (2 min - krosček)
27:45KladnoKruliš (2 min - hákování)
28:24KladnoKasík (5 min + do konce utkání - hra vysokou holí)
32:35HavířovHrbek2:1
37:33KladnoKysela (2 min - sekání)
3. třetina
43:13HavířovM. Čech (2 min - podražení)
45:28KladnoJankových (2 min - krosček)
46:27KladnoChatrnúch2:2
47:12KladnoKruliš (2 min - krosček)
54:23KladnoMichálek (Jankových)2:3
56:20HavířovHoráček (2 min - hrubost)
KladnoJankových (2 min - podražení)
Ostatní statistiky
7Vyloučení9
0Využití1
Rozhodčí: Nečas, Minář - Bádal, Pouzar. Diváci: 4410.
Stav série 1:1
1. Havířov vs Kladno5:4 pp
2. Havířov vs Kladno2:3
Sestavy
Havířov:
Mařík (60. J. Čech) - Cartelli, Horáček, Nosek, Boháček, V. Čech, Vlček - Kopecký, Sršeň, Folta - Šakarov, Martin Čech I, Hrbek - Laszkiewicz, Polanský, Nohel - Hodek, Appel, Křestan
Kladno:
Orct - Kruliš, Špelda, Martin Čech II, Kasík (32. Frolo), Chatrnúch, Mojžíš - Vampola, Gardoň, Klimt - Jankových, Michálek, Musil - Kysela, Zajíc, Havel

Reklama

Související témata: