Hlavní obsah

Bikeři Kulhavý se Sauserem znovu vedou, ale jsou pořádně naštvaní

Aktualizováno

Český biker Jaroslav Kulhavý se Švýcarem Christophem Sauserem v závodě Cape Epic v Jižní Africe po třech smolných etapách konečně uspěli a ujali se vedení v průběžném pořadí. Dnešní čtvrtou etapu z Tulbaghu do Wellingtonu vyhráli a vrátili se do žlutého dresu, který jim patřil po vítězném prologu.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Bikeři Kulhavý se Sauserem znovu vedou závod Cape Epic

Článek

V průběhu 106 kilometrů dlouhé trasy si nejprve vybudovali šestiminutový náskok a poté jim nahrála smůla, která tentokrát postihla dosud vedoucí duo Karl Platt, Urs Huber. Němec se Švýcarem zabloudili a v průběžném pořadí na Kulhavého se Sauserem nabrali ztrátu 13 minut.

Jenže pak podali protest proti špatnému značení a po několikahodinovém rokování komisařů jim z dnešní ztráty 21:54 minut jim bylo ubráno 10 minut. V celkovém pořadí to znamená, že Kulhavý se Sauserem jedoucí pod hlavičkou týmu Burry Stander - Songo vedou pouze o 1:12 min.

"Jsem z toho pořádně vytočený. Neměří všem stejným metrem, je to bláznivé rozhodnutí. Tenhle závod jedu naposledy," rozčílil se Kulhavý.

Ve středeční etapě totiž se Sauserem sjeli z trati kilometr před cílem oni a přišli díky tomu o prvenství. Organizátoři se dnes hájili tím, že šestice Platt, Huber, Boehme, Dietsch, Hermida a van Houts, jeli po sjetí ze správné trati po oficiálním značení, které už je připravené na zítřejší etapu. "Ono se to někomu vrátí," řekl Kulhavý.

Se Sauserem zaútočili v prvním dlouhém rozbitém stoupání. "Na prémii jsme měli nahoře asi deset vteřin náskok, ve sjezdu jsme něco přidali a pak už jsme to rvali," popsal Kulhavý etapu na svém webu.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 4. etapa (106 km):
1. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) 4:32:49
2. Fontana, Fumic (Něm.) -18:07
3. Buys, Beukes (JAR) -19:28.
Průběžné pořadí:
1. Kulhavý, Sauser 19:40:04
2. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -1:12
3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -13:30

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články