Hlavní obsah

Kulhavý a Sauser vyhráli na Cape Epic třetí etapu za sebou

Stellenbosch

Jaroslav Kulhavý a Švýcar Christoph Sauser v sobotu vyhráli v závodu Cape Epic na horských kolech v Jihoafrické republice třetí etapu za sebou. Před závěrečným dějstvím vedou před německo-švýcarskou dvojicí Karl Platt, Urs Huber o více než šest minut.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý (vlevo) a Švýcar Christoph Sauser vyhráli na Cape Epic už třetí etapu za sebou.

Článek

Na bezmála stokilometrové trase dnes závodníci museli zdolat převýšení 2950 metrů. "Při stoupání na nejvyšší bod za to dneska Bulls (Platt a Huber) začali brát a zkoušeli se párkrát utrhnout, ale nebylo jim to nic platné. Akorát roztrhali zbytek, my jsme s nimi zůstali vepředu," napsal olympijský vítěz Kulhavý na svém webu.

V závěru největším rivalům ujeli o více než dvě a půl minuty. Sauser měl v šesté etapě motivaci navíc, neboť v cílovém městě Stellenboschi v zimě bydlí a sídlí tam i jeho nadace.

Do cíle závodu v Lourensfordu zbývá bikerům nedělních 54 kilometrů. "Zítra pojedeme opatrně. Prý je to takové cross country, takže bude důležité si hlídat pozici a hlavně se někde nerozsekat. Schurter s Vogelem, Fontana s Fumicem a Hermida s Van Houtsem dneska trochu oráželi a zítra budou chtít vyhrát, takže to bude těžké," dodal Kulhavý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články