Hlavní obsah

Kulhavý se Sauserem po úvodní smůle Cape Epic jasně vyhráli

Lourensford
Aktualizováno

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý se Švýcarem Christophem Sauserem vyhráli závod dvojic na horských kolech Cape Epic v Jihoafrické republice. Po sedmi etapách zvítězili o více než sedm minut před německo-švýcarským párem Karl Platt, Urs Huber. V závěrečné etapě dojeli Kulhavý a Sauser na čtvrtém místě, své hlavní soupeře však nechali za sebou.

Foto: Foto: Facebook Absa Cape Epic

Jaroslav Kulhavý (vpředu) s Christophem Sauserem na trati závodu Cape Epic.

Článek

"Jsem rád, že je konec. Posledních pět kilometrů bylo těžkých, protože jsem namotal do kola drát, který mě sundal z kola. Jsem sedřený, mám něco s nártem a hlavně ramenem, takže konec nebyl úplně ideální, ale jsme v cíli, takže jsme maximálně spokojení," uvedl Kulhavý na svém webu.

Po problémech v úvodních etapách mu vyšel plán vyhrát proslulý závod na počest tragicky zesnulého kamaráda Burryho Standera. Jeho bývalý jihoafrický kolega z týmu Specialized, který přišel o život začátkem roku při srážce s autem během tréninku, triumfoval v minulých dvou ročnících právě se Sauserem.

"Je to jako vítězství na mistrovství světa"

"Je to pro nás hodně důležitý vítězství, byl to hodně těžký víkend. Jsem rád, že jsme to vítězství pro tým, pro Burryho a pro jeho rodinu vybojovali, jak jsme slíbili," uvedl Kulhavý. Bikeři urazili během závodu 698 km s převýšením přes 15 tisíc metrů. "Je to pro mě jedno z největších vítězství. Možná bych ho srovnal i s vítězstvím na mistrovství světa," řekl světový šampión a vítěz Světového poháru z roku 2011.

Český reprezentant se švýcarským jezdcem sice odstartovali osmidenní podnik vítězstvím v prologu, ale v dalších třech etapách měli technické potíže a jednou zabloudili. Další tři etapy ovšem ovládli a potvrdili roli favoritů. Pro poslední vítězství si na trase dlouhé 75 km s cílem na vinici Lourensford dojeli Španěl José Hermida a Nizozemec Rudi van Houts, na které Kulhavý se Sauserem ztratili téměř pět minut.

Závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - 7. etapa (54 km):
1. Hermida, Van Houts (Šp./Niz.) 2:22:20
2. Buys, Beukes (JAR) -1
3. Schurter, Vogel (Švýc.) -3:43
4. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -4:59
...8. Novák, Becking (ČR/Niz.) -8:08
Konečné pořadí:
1. Kulhavý, Sauser 29:40:45
2. Platt, Huber (Něm./Švýc.) -7:10
3. Dietsch, Böhme (Fr./Něm.) -26:51
...8. Novák, Becking -1:41:19

Reklama