Hlavní obsah

Kvůli Pantaniho smrti obžalováni tři dealeři

PRAHA

Státní zastupitelství v italském Rimini uzavřelo vyšetřování případu zesnulého cyklisty Marka Pantaniho a obžalovalo tři dealery z prodeje drog, jejichž užití mělo za následek smrt. Před soud musí předstoupit tři muži ve věku 27, 29 a 31 let kvůli tomu, že Pantanimu prodávali drogy včetně poslední smrtelné dávky.

Foto: Oficiální stránka Pantani.it

Marco Pantani

Článek

Pantani se v únoru ve svých 34 letech předávkoval v hotelovém pokoji v Rimini. Vrchařský specialista, který vyhrál Tour de France i Giro d'Italia, trpěl několik let depresemi. Ty u něj vyvolala obvinění z dopingu.

Prokurátor Paolo Gengarelli dnes podal žalobu na tři dealery kvůli tomu, že Pantanimu už od loňského prosince obstarávali drogy a jsou proto za jeho smrt odpovědní. "Tito tři prodejci mezi sebou soupeřili a Pantanimu dodávali velké množství kokainu, od 50 do 70 gramů," řekl prokurátor. Drogy Pantanimu do Rimini posílali z Neapole.

Policie se při vyšetřování Pantaniho smrti zaměřila ještě na další dva lidi, kteří budou u soudu kvůli držení drog také vypovídat. Jsou jimi další dealer z Peru a Pantaniho poslední přítelkyně Ruska Jelena Korovinová.

Kdy proces s obžalovanými Fabiem Carlinem, Cirem Venerusem a Fabiem Miradossou začne, o tom teprve musí rozhodnout soudce v Rimini.

Reklama

Související témata: