Hlavní obsah

Cyklistovi Boonenovi se lepí smůla na paty. Po pádu pro něj Flandry skončily

Brusel

Snaha o obhajobu prvenství z loňského ročníku v závodě Kolem Flander skončila pro belgického cyklistu Toma Boonena už po dvaceti kilometrech. Bývalý mistr světa se zranil při pádu a pravděpodobně už se v jarní části sezóny v pelotonu neobjeví.

Článek

Dvaatřicetiletý Boonen měl nehodu zhruba půl hodiny po ostrém startu. Kolega Zdeňka Štybara a Františka Raboně z týmu Omega Pharma - Quick Step upadl na levou stranu, poranil si koleno, loket a bok, načež nemohl pokračovat. Okamžitě zamířil na vyšetření do nemocnice, kde rentgen vyloučil zlomeniny, nicméně jeho týmový šéf Patrick Lefevere neviděl situaci moc optimisticky. „Myslím, že jeho jaro už skončilo," řekl.

Boonena pronásleduje poslední měsíce smůla. V prosinci skončil v nemocnici kvůli otravě z jídla, v lednu zase dostal infekci do paže, jež mohla v nejhorším případě skončit amputací. Minulý víkend zase upadl v závodu Gent-Wevelgem a poranil si koleno.

Kvůli dnešní nehodě přišel Boonen i o obhajobu loňského triumfu na jiné slavné klasice Paříž-Roubaix, kterou mohl jako první cyklista v historii vyhrát popáté.

Reklama