Hlavní obsah

Slovenský terminátor Sagan se omluvil za štípnutí krásky do zadku

Praha

Slovenský cyklista Peter Sagan na sebe víc než druhým místem na sobotní slavné klasice Kolem Flander v Belgii upozornil štípnutím sličné hostesky do zadní části těla, zatímco ta při dekorování na stupních líbala švýcarského vítěze Fabiana Cancellaru.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Peter Sagan na stupních vítězů štípe hostesku do zadečku.

Článek

Snímek obletěl svět. Slovenský Terminátor, jak je 23letý borec přezdíván pro výbušnost a sílu, chtěl na stupních udělat nějakou legraci a zvolil si pro to nejbližší objekt: jednu ze dvou belgických hostesek, která se jmenuje Maya.

Vypadalo to jako humorná tečka za Flandrami, ale ejhle. Cyklistický svět se rozdělil na dva tábory. Jedni zvedali palec nahoru a fotku dál sdíleli prostřednictvím sociálních sítí, ale našli se i takoví, zejména z řad fanynek, kteří Sagana odsoudili div ne jako zvrhlíka. Některé z diskutujících dam na cyklistických serverech jeho gesto označují za akt sexuálního harašení.

Už se to nebude opakovat

Sagan proto reagoval natočením videa na facebookový profil, kde se kaje. „Omlouvám se Maye a všem, kterých se to dotklo. Něco podobného se nebude opakovat," řekla hvězda týmu Cannondale a lídr světového žebříčku.

„Nešlo o neúctu ani o nerespektování žen na pódiu. Byl to jen vtip a je mi moc líto, že se to někoho dotklo," dodal Sagan. Drtivou většinu lidí má však na své straně. Jeden z diskutujících připomíná, že stejná Maya líbala Sagana týden před Flandrami, když vyhrál klasiku Gent–Wevelgem.

„Nemusíš se omlouvat. Bylo to legrační. Na světě je spousta horších věcí," napsala mu jedna z fanynek. A další v žertu dodala: „Můj drahý by byl pyšný, že jsi mě štípl do zadku. Bylo to milé, drzé a sexy..."

Reklama

Související témata: