Hlavní obsah

Sagan vyhrál Brabantský šíp, předtím se omluvil hostesce

Overijse

Slovenský cyklista Peter Sagan si dojel v povedené jarní sezóně pro další vítězství v závodu Brabantský šíp v Belgii. Po 200 kilometrech porazil ve finiši úřadujícího mistra světa a předloňského vítěze domácího Philippa Gilberta.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Peter Sagan po závodu Kolem Flander štípe na stupních vítězů hostesku do zadečku.

Článek

Před závodem uzavřel Sagan aféru, kterou rozpoutal před necelými dvěma týdny po závodu Kolem Flander. V něm skončil druhý a při vyhlašování vítězů štípl do zadku jednu z hostesek, zrovna když líbala na tvář vítězného Švýcara Fabiana Cancellaru. Sagan si za svůj čin vysloužil kritiku a už několikrát se omluvil. Ve středu při prezentaci v Lovani se ženě omluvil veřejně a daroval jí velkou kytici. V cíli se setkali znovu, když ho Maja Leyeová na pódiu odměnila za vítězství polibkem.

Vítěz další belgické klasiky Gent - Wevelgem zaútočil ve stoupání necelé dva kilometry před cílem a krok s ním udržel jen Gilbert. Sagan se ve spurtu vyvezl za ním a nedal mu šanci zopakovat triumf z roku 2011.

Závod byl pro Sagana zároveň přípravou na nedělní Amstel Gold Race v Nizozemsku, v němž se pokusí vybojovat další cenný úspěch a vrátit se do čela WorldTour. Z prvního místa žebříčku ho sesadil Cancellara po nedělním vítězství na Paříž - Roubaix.

Brabantský šíp, cyklistický jednorázový závod v Belgii (200 km):
1. Sagan (SR) 4:45:06
2. Gilbert stejný čas
3. Leukemans (oba Belg.) -3
4. Sylvain Chavanel (Fr.)
5. Geschke (Něm.) oba -10
6. Van Avermaet (Belg.) -12.

Reklama

Související témata: