Hlavní obsah

Contador chválí Kreuzigera: Fantastický výkon, teď Romanovi pomůžu

Praha

Hvězdný Alberto Contador byl jedním z prvních, kteří esemeskou gratulovali Romanu Kreuzigerovi po jeho triumfu v závodě Amstel Gold Race. Parťáci z týmu Saxo-Tinkoff teď spolu absolvují další dvě klasiky. Contador potvrdil, že lídrem na Valónský šíp i Lutych–Bastogne–Lutych bude český cyklista.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Roman Kreuziger ovládl závod Amstel Gold.

Článek

„Roman předvedl fantastický výkon," pochválil Kreuzigera Contador, který Amstel nejel a k týmu se připojil až včera. „Určitě to nebude tak, že by se jelo na mě. Uvidíme podle vývoje, ale budu jen klasickým členem týmu a pomůžu Romanovi," dodal španělský závodník.

„S Albertem jsme si po závodě psali. Měl velkou radost," prozradil Kreuziger, který za vítězství získal 80 bodů do žebříčku a poskočil v něm na dvacáté místo. S oslavami to ale nepřeháněl. „Ťukli jsme si šampaňským, dali jsme si dvě belgický piva a šli jsme spát," popsal náplň nedělního večera.

Jezdcem pro etapové závody

Nemyslí si, že se z něj po vítězství na Amstelu stal specialista na klasiky. „To je vyloučeno, dál budu hlavně jezdcem na etapové závody. Tyhle těžké klasiky se občas dají vyhrát, ale musí se sejít spousta věcí včetně štěstí," přiznal jezdec stáje Saxo-Tinkoff. Někdy v budoucnu by možná zkusil závod Kolem Flander, ale vyloučil třeba peklo na kostkách Paříž–Roubaix. „Je to hodně nebezpečný závod a hrozí nějaké zranění," přiznal.

Po dvou ardenských klasikách čeká Kreuzigera hned další týden etapový závod Kolem Romandie ve Švýcarsku, který v roce 2009 vyhrál. Pak pauza a vše už bude směřovat k Tour de France. „Ano, Roman pojede na Tour, kde bude v první řadě pomáhat Contadorovi. Vítězství Alberta je pro tým prioriotou," potvrdil sportovní ředitel dánské stáje Philippe Mauduit.

Reklama

Související témata: