Hlavní obsah

Nejúspěšnější cyklista v historii OH Hoy ukončil kariéru

Londýn

Nejúspěšnější cyklista v historii olympijských her Chris Hoy ukončil kariéru. Sedmatřicetiletý britský dráhař, jenž při čtyřech účastech pod pěti kruhy získal šest zlatých a jednu stříbrnou medaili, to podle očekávání ohlásil na čtvrteční tiskové konferenci v rodném Edinburghu.

Foto: Profimedia.cz

Chris Hoy během londýnské olympijské soutěže v keirinu.

Článek

"Tohle rozhodnutí se mi nedělalo lehce, ale myslím, že je to tak správné," řekl Hoy. Britská média v týdnu spekulovala o možnosti, že by jedenáctinásobný mistr světa mohl ohlásit konec kariéry až na rok 2014. Příští rok se totiž konají Hry Britského společenství v Glasgowě a dráhoví cyklisté budou jezdit na velodromu, jenž nese Hoyovo jméno.

"Nic by mi neudělalo větší radost než startovat v Glasgowě, ale nechtěl jsem tam jet pouze kvůli číslům. Objektivně musím přiznat, že jsem se úplně vyšťavil (na olympijských hrách) v Londýně. Nyní přišel čas pro mladší," řekl slavný Skot.

Hoy zahájil úspěšnou olympijskou kariéru v roce 2000 v Sydney, odkud si přivezl stříbro z týmového sprintu. V Aténách 2004 získal jedno zlato, o čtyři roky později v Pekingu tři a loni v domácím prostředí v Londýně triumfoval dvakrát. Se sedmi medailemi je tak spolu s dalším cyklistou Bradleym Wigginsem nejúspěšnějším britským olympionikem všech dob.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články