Hlavní obsah

Cyklistický tým Remerx Merida touží obhájit loňské pozice

Praha

S hlavní postavou Tomášem Paprstkou jde opět do nové sezony přední česká stáj horských kol Remerx Merida Kolín. Cílem týmu, jehož dalšími členy jsou kapitán Filip Eberl, juniorka Elena Vaníčková a nově příchozí závodnice Vendula Kuntová, je přinejmenším obhajoba loňských pozic a medailí.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lídr týmu Tomáš Paprstka.

Článek

Tým, v jehož barvách dobyli v minulosti olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý (2003) a právě Paprstka (2010) juniorské tituly mistrů světa, funguje úspěšně již čtrnáctou sezónu.

"A to i proto, že jsme se vždy snažili pracovat koncepčně. Věřím, že v tom budeme úspěšně pokračovat i nadále," řekl na čtvrteční tiskové konferenci v Praze trenér a zároveň i manažer týmu Jan Slavíček. "Jen doufám, že nebudeme čekat dalších sedm let, než se takový úspěch povede někomu dalšímu v našem dresu," připomněl Slavíček triumfy Kulhavého s Paprstkou.

Chce i nadále pokračovat v nastolené koncepci - tým se nevyhraňuje, aby se zaměřil výhradně jen na elitní kategorii nebo naopak pouze na mladé závodníky, ale pokrývá kategorie od přípravky až po elitu. "Je to cesta, po níž půjdeme i nadále. Aby nám závodníky nepřipravoval někdo jiný, ale byli jsme to my sami," vysvětlil Slavíček.

V otázce cílů na příští sezónu má jasno. "Rádi bychom minimálně obhájili výsledky z loňska, kdy jsme posbírali 13 medailí z domácích šampionátů a zvítězili v týmové soutěže Českého poháru horských kol. Naděje si děláme ve všech kategoriích od kadetů až po elitu," uvedl Slavíček.

Paprstka největší nadějí

Největší naděje vkládá do jednadvacetiletého Paprstky, jenž plánuje v nadcházející sezóně opět absolvovat horská kola i cyklokros, v němž se mu zatím daří o něco lépe, přestože horská kola jsou pro něho prioritou.

"Od Tomáše očekáváme, že obhájí titul mistra republiky do 23 let, ale dokáže se prosadit zároveň i na mezinárodní scéně. Ten mezinárodní úspěch tam pořád chybí," podotkl Slavíček. "Pokud by se mu nepodařilo prosadit v první polovině sezóny na bikách, nechali bychom mu prostor na přípravu na cyklokros," nastínil Slavíček plány svého týmu.

Reklama

Související témata: