Hlavní obsah

Kulhavý úvod českého poháru vynechá, favoritem je Škarnitzl

Praha

Olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý nebude startovat na úvodním závodě domácího poháru v cross country horských kol, který se jede v sobotu v Teplicích. Největším favoritem je tak obhájce loňského celkového prvenství a dvanáctý muž olympijského závodu Jan Škarnitzl (Sram Rubena Trek).

Foto: ČTK/Michal Doležal

Jan Škarnitzl bude největším favoritem prvního závodu Českého poháru v Teplicích.

Článek

„Jarda jel klasiku Sea Otter Classic v Americe a ještě tam pár dní zůstal. Koncentruje se na první závod Světového poháru, který začíná 19. května v německém Albstadtu," prozradil trenér Kulhavého i české reprezentace Viktor Zapletal. V Teplicích bude chybět i úřadující mistr světa do 23 let Ondřej Cink, jenž si dá po nemoci tento víkend volno a pojede až za týden závod v Rakousku.

Pro bikera týmu Multivan Merida to bude příprava na Světový pohár, jehož druhý závod se pojede 25.-26. května v Novém městě na Moravě. „Pro mě to bude nesmírně důležitý závod. Trať mi maximálně vyhovuje a rád bych zajel solidní výsledek. Forma by měla gradovat právě v Novém Městě," řekl Cink.

Český pohár v cross country bude mít letos šest závodů. Poprvé se pojede v Praze v Řepích, kde se první červnový víkend uskuteční i premiéra disciplíny eliminátor v pohárovém klání. Jde o v poslední době stále atraktivnější sprinty na krátkém okruhu, které už se jezdí i na mistrovství světa a ve většině závodů Světového poháru. Letos se nepojedou pouze v Kanadě.

„Do budoucna koketujeme s myšlenkou vytvořit reprezentační družstvo specialistů na tuto disciplínu. Závod v Praze by měli jet například cyklokrosař Šimůnek nebo dráhař Kelemen, který skončil desátý ve sprintu na olympiádě," prozradil Zapletal.

Český pohár 2013
Cross-country - 27. 4.: Teplice, 1.-2. 6.: Praha, 8. 6.: Kutná Hora, 20.-21. 7.: Bedřichov (mistrovství ČR), 17. 8.: Pec pod Sněžkou, 8. 9.: Okrouhlá.
Maraton - 4. 5.: Lipník nad Bečvou, 18. 5.: Most, 15. 6.: Jablonné v Podještědí (MČR), 3. 8.: Meziboří u Litvínova, 7. 9.: Teplice nad Metují.
Sjezd - 26. 5.: Monínec, 23. 6.: Kouty, 14. 7.: Špindlerův mlýn (MČR), 11. 8.: Špičák.

Reklama