Hlavní obsah

Armstrong hodlá ještě jednou pokořit Tour de France

SILVER SPRING (USA)

Americký cyklista Lance Armstrong se ještě jednou zúčastní Tour de France, kde slavil rekordních šest vítězství. Neví však, zda se na 'Starou dámu' vrátí v letošním, či až příštím roce. Třiatřicetiletý fenomén to uvedl na oficiální prezentaci svého týmu Discovery Channel, v němž bude i letos působit český cyklista Pavel Padrnos.

Foto: ČTK

Armstrong se hodlá ještě na Tour de France vrátit.

Článek

Armstrong slíbil novému vlastníku své stáje, jenž nahradil dosavadní US Postal, že Tour minimálně ještě jednou pojede. "Dohoda je taková, že se Tour zúčastním ještě jednou, jestli ne víckrát. Může to být v roce 2005, nebo 2006, ale určitě to dodržím," řekl slavný Texasan.

Definitivní rozhodnutí o účasti na jeho osudovém závodě padne koncem dubna. To bude mít Armstrong za sebou sérii klasických startů v Evropě, mimo jiné se zúčastní podniku Kolem Flander. "Je konečně čas na to, abych vyhrál tyhle cyklistické pomníky," poznamenal americký cyklista, jenž překonal boj s rakovinou.

Po svém návratu do pelotonu, který se dočkal i knižního zpracování, vyhrál Armstrong šestkrát za sebou nejtěžší etapový závod světa Tour de France, což před ním ještě nikdo nedokázal. Pokud by Tour skutečně letos vynechal, udělal by tím radost organizátorům jiných slavných závodů - sám prohlásil, že v tom případě by se zúčastnil Gira d'Italia a zřejmě i Vuelty.

Reklama