Hlavní obsah

Čeští cyklisté budou letos na Giru d'Italia chybět

Neapol

Giro d'Italia letos nepojede poprvé od roku 2009 žádný český cyklista. V nominaci, kterou v úterý oznámil belgický tým Omega Pharma-Quick Step, není Zdeněk Štybar ani František Raboň. Už o víkendu zveřejnila svou sestavu belgická stáje Saxo-Tinkoff bez Romana Kreuzigera, pátého muže předloňského ročníku.

Foto: Michael Kooren, Reuters

Roman Kreuziger ovládl závod Amstel Gold.

Článek

Omega Pharma-Quick Step pojede především na exmistra světa Marka Cavendishe, který bude usilovat o etapové triumfy v hromadných spurtech. Na první Grand Tour sezóny dosud britský rychlík nasbíral deset dílčích prvenství.

Uspět se Cavendish pokusí hned v sobotní první etapě v Neapoli, po níž by se rád oblékl do růžového trikotu lídra závodu. "Každý bude růžový dres chtít. Hned úvodní den bude důležitý. Konkurence je velká, ale máme dobrý tým," uvedl Davide Bramati, sportovní ředitel belgické stáje, kterou vlastní český miliardář Zdeněk Bakala.

Raboň nerozšíří svou bilanci pěti startů na Giru. Bývalý mistr světa v cyklokrosu Štybar si také musí po loňské premiéře na Vueltě na další Grand Tour počkat.

Reklama