Hlavní obsah

Bárta po vítězství v časovce vede etapový závod v Polsku

Polkowice
Aktualizováno

Cyklista Jan Bárta vyhrál na závodu Szlakiem Grodów Piastowskich v Polsku časovku na 30 kilometrů a vede celkové pořadí. Úřadující mistr republiky v jízdě proti chronometru dnes v Polkowicích porazil o šest sekund Němce Stefana Schumachera, někdejšího bronzového medailistu z mistrovství světa. Žlutý trikot následně udržel i po další části závodu dlouhé 95,7 km.

Foto: Jan Brychta/roadcycling.cz

Cyklista Jan Bárta.

Článek

V čele průběžné klasifikace závodu první kategorie UCI má Bárta náskok 18 sekund na Poláka Mateusze Taciaka. Třetí je další jezdec domácí stáje CCC Polsat Ital Davide Rebellin se ztrátou 22 sekund. V neděli je na programu poslední etapa na 161,7 km.

Osmadvacetiletý Bárta před dvěma týdny vyhrál druhý závod Českého poháru v Kyjově a dnes si připsal druhé letošní prvenství. Celkovým triumfem může překonat druhé místo z dubnového etapového podniku Circuit de la Sarthe ve Francii.

"Jan zajel výborně. Po včerejší těžké etapě na tom nebyl nejlépe, takže to bylo docela těsné na tak dlouhou časovku. Ale zvládl to," řekl sportovní ředitel Bártovy stáje NetApp Enrico Poitschke. "Naším cílem je, aby celkově vyhrál. Ale odstupy jsou malé a každý útok může pořadí změnit," dodal manažer týmu, který obdržel v tomto týdnu divokou kartu na Vueltu.

Závod Szlakiem Grodów Piastowskich v Polsku:
2. etapa - 1. část (časovka na 30 km):
1. Bárta (ČR) 38:25,
2. Schumacher -6,
3. Forberger (oba Něm.) -9,
...19. Hudeček -1:47,
20. Bucháček (oba ČR) -2:01.
2. etapa - 2. část (95,7 km):
1. Thömel (Něm.) 2:07:10,
2. Hoelgaard (Nor.),
3. Matzka (Něm.),
4. Kaňkovský,
...7. Kalojiros (oba ČR),
11. Bárta všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Bárta 7:51:02,
2. Taciak (Pol.) -18,
3. Rebellin (It.) -22,
...8. Hudeček -1:47,
20. Bucháček -4:11.

Reklama