Hlavní obsah

Španělský prokurátor se odvolal proti zničení důkazů o dopingu

Madrid

Státní zástupce se odvolal proti rozhodnutí španělského soudu, který v rámci rozsáhlé dopingové kauzy "Operación Puerto" nařídil zničení důkazů. Mezi nimi jsou i dvě stovky krevních vaků, které by mohly pomoci usvědčit dopující sportovce.

Článek

"Jsme přesvědčeni, že krev by měla být předána úřadům k přezkoumání," citovala agentura AP madridského prokurátora Eduarda Estebana, který také požaduje vyšší trest pro ústřední postavu skandálu Eufemiana Fuentese. Lékař dostal roční podmínku, státní zástupce chce dvojnásobek.

Prokuratura se rovněž odvolala proti čtyřměsíční podmínce pro bývalého šéfa stáje Comunidad Valenciana Ignacia Labartu. Pro něj požaduje dvouletý podmínečný trest a chce se domoci i změny verdiktu o Manolu Saizovi, jehož soud osvobodil.

Proti rozsudku se chtějí odvolat také španělská i Světová antidopingová agentura, musí tak učinit nejpozději dnes.

Aféra kolem Fuentese vypukla krátce před Tour de France v roce 2006. Lékař před soudem přiznal, že spolupracoval také s nejmenovanými fotbalisty, atlety, tenisty a boxery. V souvislosti s aférou už byli potrestáni cyklisté Ivan Basso a Alejandro Valverde.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články