Hlavní obsah

Kulhavý: Chvílemi trať klouzala jako na saních

Albstadt/Praha

Třetím místem vstoupil do Světového poháru v cross country horských kol v německém Albstadtu Jaroslav Kulhavý. „Na to, v jakých podmínkách se jelo, jsem maximálně spokojenej,“ řekl český olympijský vítěz z Londýna.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Kulhavý

Článek

Ovlivnila blátivá trať závod hodně?

Začalo pršet asi hodinu před startem a bylo to hodně uklouzané a nebezpečné. Za začátku to tam klouzalo jako na saních. Někteří strašně riskovali a pořád někdo padal. Já měl párkrát namále, ale naštěstí jsem nelehnul ani jednou.

V posledním kole jste bojoval o vítězství, ale v závěru jste pár vteřin ztratil. Došly vám síly?

Před cílem byl dlouhý sjezd a věděl jsem, že když nebudu na posledním výjezdu před těma dvěma klukama, co jeli přede mnou, nevyjde to. Oni do toho šli na hranici rizika a já se v tom sjezdu nechtěl zrakvit. Jel jsem na jistotu, ztratil jsem tam třeba pět vteřin. Nechtěl jsem riskovat i kvůli tomu, že za týden máme svěťák doma v Novém Městě na Moravě a to je pro mě hodně důležitý závod.

Dodal vám dnešní výkon pro Nové Město sebevědomí?

Psychicky mi takový výsledek určitě pomůže. Byl jsem hodně silnej, cítil jsem se líp a líp. Kdyby se jelo ještě jedno kolo, možná by to dopadlo líp, ale na kdyby se nehraje. Jsem spokojený i tak. Trať mi nesedla a po těch zdravotních problémech, které jsem měl, je třetí místo super.

Svět horských kol šokovalo vítězství Australana Daniela McConnella, který do dnešního dne žádný solidní výsledek nezajel. Co na něj říkáte?

Je to veliké překvapení, ale očividně mu sedly tyhle extrémní podmínky, stejně jako druhému Španělovi. Ten je na bláto vyložený specialista. S Australanem se musí určitě počítat, ale uvidíme, jestli bude tak dobrý i v Novém Městě.

Jak budete ladit formu na domácí závod?

Budu normálně trénovat, určitě se pojedu podívat na trať. Chci se nachystat co nejlíp a pokusím se vyhrát. Budu mít velikou motivaci.

Reklama