Hlavní obsah

Visconti vybojoval po dalším úniku druhé vítězství na Giru

Vicenza

Pro druhé vítězství na letošním Giro d'Italia si dojel po úniku v 17. etapě Giovanni Visconti. Růžový trikot lídra závodu si opět udržel další Ital Vincenzo Nibali, který v něm ve čtvrtek pojede desátý den za sebou.

Článek

Visconti v neděli vybojoval triumf na zasněženém Galibieru po sólové jízdě a dnes zopakoval stejný kousek. Ve stoupání na Crosaru, jediný kopec etapy z Caravaggia do Vicenzy dlouhé 214 kilometrů, soupeřům ujel a zvítězil s náskokem 19 sekund. Pro stáj Movistar to bylo po pondělním úspěchu Beňata Intxaustiho třetí vítězství v řadě.

"Nemohlo to vyjít lépe. Tohle je první vítězství v mé nové kariéře. Loni jsem měl v osobním životě těžké období, ale vítězství na Galibieru všechno změnilo," rozplýval se Visconti. "Dneska to chtělo drzost, abych měl šanci uspět, když jsem ujel z balíku. Vítězství na Galibieru mi dodalo sebevědomí," uvedl třicetiletý Ital, který jel v závěru v úniku zhruba 17 km. "Bylo to jako jednorázový závod. Teď si věřím, že mohu něco dokázat i v klasikách nebo na mistrovství světa," dodal.

Ve spurtu hlavní skupiny byl nejrychlejší Litevec Ramunas Navardauskas před Slovincem Lukou Mezgecem. Nikdo z hlavních favoritů nezaváhal, Nibali dál vede o téměř minutu a půl před Australanem Cadelem Evansem.

Ve čtvrtek čeká jezdec horská časovka na 20,6 km s cílem ve výšce 2105 metrů nad mořem. "V dřívějších horských časovkách na Giru jsem dojel druhý a čtvrtý, takže si stojím celkem dobře. Když se mi povede najet na Evanse 30 nebo 40 sekund, budu spokojený. Je to ale houževnatý soupeř, takže nic nemám jisté," prohlásil Nibali.

Další dvě dolomitské etapy možná budou muset pořadatelé pozměnit kvůli zimnímu počasí v horách, které ovlivnilo horské etapy už v minulém týdnu. V pátek má peloton zdolat například průsmyk Stelvio, kde má být až minus 14 stupňů Celsia. V sobotu je pak naplánován cíl do Tre Cime di Lavaredo ve výšce 2058 metrů.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 17. etapa Caravaggio - Vicenza (214 km):
1. Visconti (It./Movistar) 5:15:34
2. Navardauskas (Lit./Garmin)
3. Mezgec (Slovin./Argos)
4. Pozzato (It./Lampre)
5. Hondo (Něm./RadioShack)
6. Puccio (It./Sky)
7. Modolo (It./Bardiani Valvole)
8. Felline (It./Androni Giocattoli)
9. Ventoso (Šp./Movistar)
10. Evans (Austr./BMC) všichni -19.
Průběžné pořadí:
1. Nibali (It./Astana) 73:11:29
2. Evans -1:26
3. Urán (Kol./Sky) -2:46
4. Scarponi (It./Lampre) -3:53
5. Niemiec (Pol./Lampre) -4:13
6. Santambrogio (It./Vini Fantini) -4:57
7. Betancur (Kol./Ag2R) -5:15
8. Majka (Pol./Saxo-Tinkoff) -5:20
9. Intxausti (Šp./Movistar) -5:47
10. Gesink (Niz./Blanco) -7:24.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články