Hlavní obsah

Kateřina Nash: Lidi byli skvělí, ale po pádu jsem na víc neměla

Nové Město na Moravě

Sedmé místo obsadila bikerka Kateřina Nash na Světovém poháru v cross country v Novém Městě na Moravě. O lepší výsledek jí připravil pád brzy po startu, po němž se propadla až do páté desítky. „Ty nejlepší mi odjely a víc se z toho vymáčknout nedalo,“ řekla po závodě, který vyhrála Slovinka Tanja Zakejlová.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Závod Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě vyhrála Slovinka Tanja Žakeljová před Polkou Majou Wloszczowskou a Catharine Pandrelovou z Kanady. Nejlepší z českých závodnic Kateřina Nash (na snímku) dnes dojela na sedmém místě.

Článek

Vloni jste skončila třetí, dnes sedmá. Jste spokojená?

S výkonem ano, výsledek měl být lepší. Ale po pádu krátce po startu jsem prakticky celý závod jen někoho sjížděla a můžu být ráda, že to vyšlo aspoň na sedmé místo. V posledních kolech jsem si strašně dávala, bylo to maximum.

Jak k pádu došlo?

Po průjezdu první občerstvovačkou se vjíždělo zpátky na asfalt. A tam jsem se chytla s jednou holkou za řídítka. Ona do mě najela a spadla jsem.

Rozhodil vás tenhle moment hrozně?

Když se hned na začátku propadnete na nějaké pětačtyřicáté místo, tak to rozhodí každého. Docela jsem si narazila zadek, takže nic příjemného.

Ale přesto jste předvedla famózní stíhačku a předjížděla jednu soupeřku za druhou.

Jsem bojovník. I když ten den není ideální, tak chci vždycky dojet do cíle. Teda pokud si člověk něco nezlomí nebo nemá problémy s kolem.

Jak jste si užívala atmosféru?

Jedním slovem fantazie, tohle člověk jen tak nezažije. Chtěla bych všem strašně moc poděkovat za skvělý zážitek. Nejen divákům, ale i organizátorům. Do Nového Města chodí víc lidí než na jiné svěťáky, navíc nám fandí česky, křičí naše jména. Prostě nádhera.

Vnímala jste rodiče a příbuzné?

No jo, pohybovali se různě po trati a byli slyšet. Fandili, co to šlo, všichni mě hnali dopředu.

Reklama

Související témata: