Hlavní obsah

Kulhavý na Pražské schody dorazí

Přestože v neděli při Světovém poháru v Novém Městě upadl a závod dokončil se sebezapřením na 26. místě, stihl se dát olympijský vítěz v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý v rámci možností dohromady a dnes ho fanoušci uvidí na jubilejním 20. ročníku Pražských schodů.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Pád Jaroslava Kulhavého v Novém Městě.

Článek

„Otok na naraženém kolenu i zápěstí splaskl a Jarda je připraven startovat," řekl na včerejší tiskové konferenci Kulhavého manažer Zdeněk Löffelmann.

Dvacátý ročník závodu bude mít nejlepší obsazení v historii. Na startu budou hned tři olympijští vítězové – vedle Kulhavého (2012) ještě Francouz Julien Absalon (2004 a 2008) a také Francouz Miguel Martinez, jenž vyhrál olympiádu v Sydney 2000 a do světa horských kol se letos vrátil po několikaleté pauze. „Cítím se pořád mladý, tak jsem tu," řekl s úsměvem sedmatřicetiletý Martinez. Na Pražských schodech pojede už pojedenácté, třikrát vyhrál. „Je to můj srdeční závod," podotkl k exhibici s cílem na Hradčanském náměstí.

Na startu bude i několik dalších hvězd, třeba mistr světa z roku 2010 Španěl José Antonio Hermida, loňský vítěz závodu. „V neděli mi to na svěťáku moc nevyšlo, tak doufám, že tady budu mít šanci na reparát. Tenhle závod mám strašně rád. Je to velká show v krásném prostředí, ale taky hodina v neskutečné intenzitě," prohlásil.

Hlavní závod startuje v 18 hodin z Nerudovy ulice a na bikery čeká na okruhu dlouhém 1400 metrů mj. tradiční sjezd 128 zámeckých schodů. Vítěz bude znám po 19. hodině. České barvy budou kromě Kulhavého hájit i Cink, Škarnitzl, Hynek, Boudný a mnozí další.

Reklama