Hlavní obsah

Kreuziger vyrazí do závodu Kolem Švýcarska jako lídr a chce uspět

Praha

Cyklista Roman Kreuziger má před sebou oblíbený závod Kolem Švýcarska. Na 77. ročníku etapového podniku, který v roce 2008 dokázal vyhrát, by rád dosáhl co nejlepšího výsledku, přestože má za sebou delší závodní pauzu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger

Článek

Sedmadvacetiletý člen stáje Saxo-Tinkoff jel naposledy Kolem Romandie na konci dubna, od té doby pouze trénoval. I proto je v prognózách a cílech pro závod, který začne tuto sobotu a skončí 16. června, opatrnější.

"Uvidíme, jak na tom budu po prvních třech čtyřech dnech. Přece jen jsem dost dlouho žádný závod nejel, ale věřím, že se do tempa rychle dostanu," uvedl Kreuziger na svém webu. Závod absolvuje jako lídr týmu. "Chtějí vidět, jak na tom budu i s výhledem na Tour, kam kromě Alberta Contadora nemá pořád nikdo z nás jistou nominaci," konstatoval.

V tréninku se zaměřil i na časovky. "Snažil jsem se pilovat úplně všechno: časovku, tréninky na sílu v kopcích. Prostě od každého trochu. Vše bylo nastavené tak, abych šel v nadcházejících týdnech výkonnostně nahoru. Tak doufám, že to bude dobré," přeje si vítěz dubnové klasiky Amstel Gold Race.

"Chci se pokusit o co nejlepší výsledek, ale jednoduché to nebude. Na startu bude řada kvalitních závodníků včetně loňského vítěze Ruie Costy, Hesjedala nebo Scarponiho," vypočítal Kreuziger největší soupeře. "Myslím, že všechno až závěrečná časovka."

Na závod se těší, ve Švýcarsku se mu daří a kromě prvenství před pěti lety skončil rok nato třetí. "Švýcarsko a Romandie jsou závody, které mám rád. Dobře znám ty trasy, i když se pokaždé trochu mění, jezdí se po pěkných silnicích. Švýcarsko bývá oproti Dauphiné takové klidnější," porovnával se závodem, který se jede v tomto týdnu ve Francii.

Reklama