Hlavní obsah

Cyklista Kreuziger dojel ve druhé etapě Kolem Švýcarska sedmý

Crans Montana

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil v deštivé druhé etapě závodu Kolem Švýcarska sedmé místo a posunul se na šestou příčku průběžného pořadí. Na vedoucího Australana Camerona Meyera ztrácí vítěz závodu z roku 2008 osmadvacet vteřin.

Foto: Profimedia.cz

Český cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Druhou etapu, jejíž trasa musela být kvůli sněhu na silnicích v horských průsmycích zkrácena, vyhrál Nizozemec Bauke Mollema. Sedmadvacetiletý Kreuziger dojel do cíle v lyžařském středisku Crans Montana s jedenáctivteřinovou ztrátou, stejně jako pět dalších jezdců před ním.

"Nebylo to špatné, jen jsem tajně doufal, že by závěr mohl vyjít ještě o něco líp. Ale Mollema byl o kousek lepší a zaslouženě vyhrál," uvedl na svém webu Kreuziger. "Poslední dva kilometry byly fakt těžké, pořád devítiprocentní stoupání. Ale zvládl jsem to slušně a můžu být spokojen," dodal člen týmu Saxo-Tinkoff.

V čele průběžné klasifikace je nadále vítěz úvodní časovky Meyer s náskokem tří sekund před Ryderem Hesjedalem z Kanady. Švýcar Mathias Frank na třetí příčce zaostává o pět sekund.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 2. etapa (117,2 km):
1. Mollema (Niz./Blanco) 2:43:00
2. Frank (Švýc./BMC)
3. Pinot (Fr./Francaise des Jeux)
4. Hesjedal (Kan./Garmin-Sharp)
5. Tschopp (Švýc./IAM)
6. Martin (Ir./Garmin-Sharp)
7. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff) všichni -11
Průběžné pořadí:
1. Meyer (Austr./Orica-GreenEdge) 2:53:06
2. Hesjedal -3
3. Frank -5
4. Visconti (It./Movistar) -12
5. Pinot -16
6. Kreuziger -28

Reklama

Související témata: