Hlavní obsah

Cyklista Kreuziger se ve Švýcarsku posunul na druhou pozici

Meiringen

Český cyklista Roman Kreuziger obsadil třetí místo ve třetí etapě Kolem Švýcarska a posunul se na druhou příčku průběžného pořadí. Na vedoucího domácího jezdce Mathiase Franka ztrácí vítěz závodu z roku 2008 třiadvacet vteřin.

Foto: Peter Klaunzer, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

Pro 50. triumf v kariéře si dojel Slovák Peter Sagan, který po 203 kilometrech z Montreux do Mieringenu v cílové rovince přespurtoval kolegy z úniku portugalského obhájce loňského prvenství Ruie Costu, Kreuzigra a Franka. Čtveřice cyklistů se hlavnímu poli utrhla v závěrečném stoupání.

"Gratuluji Saganovi. Klobouk dolů, že přejel tak těžký kopec s nejlepšími. Vítězství si zasloužil, já na spurt s ním ani nepomyslel, spíš mi šlo o získání nějakých vteřin do celkového pořadí," uvedl Kreuziger na svém webu.

Český cyklista se dokázal vyrovnat s pádem zhruba na 120. kilometru. "Lehlo to přede mnou na mokru, byla tam hromada kol a já šel taky na zem. Nedalo se tomu zabránit," popsal Kreuziger. "Narazil jsem si koleno a spadl jsem na rameno a hlavu. Mám oteklé oko, celou bradu červenou, ale není to nic vážného. Nejdůležitější je, že jsem si neudělal nic s kolenem," dodal.

Kreuzigrovi k posunu v celkové klasifikaci pomohl i pád Rydera Hesjedala, kterému po dvou etapách patřila průběžná druhá příčka. Kanadský jezdec v pondělí však po pádu v závěrečných kilometrech musel odstoupit.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 3. etapa (203,3 km):
1. Sagan (SR/Cannondale) 4:46:27
2. Costa (Portug./Movistar)
3. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff)
4. Frank (Švýc./BMC) všichni stejný čas
5. Mollema (Niz./Blanco) -39
6. Visconti (It./Movistar) -46.
Průběžné pořadí:
1. Frank 7:39:38
2. Kreuziger -23
3. Costa -35
4. Visconti -53
5. Pinot (Fr./FDJ) -57
6. Mollema -1:08.

Reklama

Související témata: