Hlavní obsah

Tým Saxo-Tinkoff sází při Tour na Contadora. Kreuziger mu bude pomáhat

Dánská stáj Saxo-Tinkoff dnes oznámila sestavu pro Tour de France 2013. Podle očekávání v ní nechybí český cyklista Roman Kreuziger, který by měl být pravou rukou španělského lídra Alberta Contadora v nejtěžších horských etapách.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Český cyklista Roman Kreuziger nebude chybět na Tour de France.

Článek

„Vybrali jsme skvělý mix závodníků. Máme tam skupinu silných vrchařů, pak lidi, kteří by se měli starat o Alberta na rovinách a na větru. A jsem si jistý, že zvládneme dobře i týmovou časovku," prohlásil dánský šéf stáje Saxo-Tinkoff Bjarne Riis. „Myslím, že všestrannost týmu může být klíčem na cestě k vítězství."

V horách by Contadorovi měli být co nejvíc na blízku Kreuziger, Hernandez, Rogers, Roche a Paulinho.

Riss prozradil, že bylo nesmírně těžké vybrat finální devítičlennou sestavu. „Bylo to těžší než v předchozích letech. Účast by si zasloužilo víc než těch devět závodníků. Pod čarou zůstali Sörensenové, Mörköv, výbornou formu má i Breschel," jmenoval Riis své krajany.

„Pro mě osobně bylo nesmírně těžké nezařadit do sestavy žádného Dána. Ale tohle musí jít stranou. Vybrali jsme tým, který je podle našeho názoru momentálně nejlepší, abychom dosáhli cíle v celkovém pořadí," dodal šéf týmu.

Tour startuje v sobotu 29. června na Korsice a Contador patří mezi velké favority na celkové prvenství. Ještě větším adeptem na vítězství je však podle výsledků v sezóně britský lídr týmu Sky Chris Froome.

SAXO-TINKOFF NA TOUR
Alberto Contador (Španělsko)
Jesus Hernandez (Španělsko)
Benjamin Noval (Španělsko)
Roman Kreuziger (ČR)
Michael Rogers (Austrálie)
Nicolas Roche (Irsko)
Matteo Tosatto (Itálie)
Daniele Bennati (Itálie)
Sergio Paulinho (Portugalsko)

Reklama

Související témata: