Hlavní obsah

Čeští bikeři vstoupili do ME v Bernu štafetovým bronzem

Bern

Čeští bikeři získali na úvod mistrovství Evropy horských kol v Bernu bronz ve štafetě. Kvarteto Jan Nesvadba, Jan Vastl, Kateřina Nash a Ondřej Cink dojelo půl minuty za vítěznými Italy. Druzí skončili domácí Švýcaři.

Foto: Foto: Jan Němec/mtbs.cz

Bronzová štafeta z ME horských kol. Zleva Jan Vastl, Jan Nesvadba, Ondřej Cink a Kateřina Nash.

Článek

Stejné pořadí na prvním a druhém místě bylo i před rokem na šampionátu v Moskvě. Tam čeští cyklisté skončili pátí, v obou sestavách figuroval pouze finišman Cink.

Jezdec do 23 let Nesvadba sice na trati kolem parlamentu v centru města začal nadějně, ale nakonec předal až jako sedmý. Junior Vastl posunul české barvy na čtvrté místo, které Nash udržela.

Cink jel na závěrečném úseku proti Julii Bressetové a francouzskou finišmanku nakonec předčil o 23 sekund. Za stříbrem Češi zaostali o dvanáct vteřin, evropský bronz získali po letech 2002 a 2010 potřetí.

"Bylo to náročné, ale trochu jsem měl výhodu v tom, že přede mnou jely dvě ženy. Ale trápil jsem se pěkně, když jsem se snažil držet Schurtera, který mě předjel. Štafetu dobře rozjel Nesvadba a to bylo hodně důležité, protože bylo dost složité předjíždět. Vastl a Káča ještě ztrátu snížili, takže jsem to tak těžké neměl," uvedl Cink na svazovém webu.

Mistrovství Evropy v cross country horských kol v Bernu - štafeta:
1. Itálie (Fontana, Bertolini, Lechnerová, Kerschbaumer)32:43
2. Švýcarsko (Indergand, Grab, Neffová, Schurter)-18
3. ČR (Nesvadba, Vastl, Nash, Cink)-30
4. Francie-53
5. Německo-1:09
6. Švédsko-1:22

Reklama