Hlavní obsah

Medaile jsou fajn, ale hlavně že drží záda, libovala si cyklistická šampiónka Sáblíková

Dubnica nad Váhom/Praha

Rychlobruslařka Martina Sáblíková(26) se po roce vrátila na český cyklistický trůn nejen ve čtvrteční časovce, ale zcela suverénně ovládla v Dubnici nad Váhom při společném slovensko-českém šampionátu i závod s hromadným startem. Ve své cyklistické sbírce tak už má osm zlatých medailí z domácích mistrovství a na „double“ dosáhla potřetí.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková na mistrovství ČR a SR.

Článek

Po roce jste se vrátila na cyklistický trůn v časovce i závodě s hromadným startem. Čekala jste triumf na obou tratích?

Nikdy neslibuji medaile dopředu, ale samozřejmě jsem jela s cílem uspět co nejlépe. Ze dvou zlatých medailí mám radost, ale pořád to pro mne byla v první řadě příprava na olympijskou sezónu.

Co jste si ze závodu kromě zlatých medailí odnesla?

Dobrý pocit z momentální výkonnosti. Medaile jsou fajn, ale moc důležité je také zjištění, že záda jsou v pořádku a vydrží hodně.

Byla pro vás obtížnější čtvrteční časovka, nebo sobotní závod s hromadným startem?

Ono se to dost dobře nedá srovnat, protože oba závody byly hodně těžké. Časovka se sice jela po rovině, ale bylo tam hodně zatáček a foukal nepříjemný vítr. V hromadném závodě také foukalo a navíc v cestě stál kopec, který nám všem dal pořádně zabrat. Navíc oba dny bylo velké vedro, které také vzalo hodně sil.

Závod s hromadným startem jste vyhrála zcela suverénně. To byly soupeřky tak slabé?

Nemyslím si, že byly slabé, ale nezachytily můj nástup. Jen Pavlína Šulcová, která mě zná, se za mnou na prvním kopci chytila. Později jsem ale ujela i jí.

Měla jste na trati krizi?

Nemohu říct, že bych měla vyloženě krizi, ale to poslední stoupání a tři závěrečné kilometry už jsem toho měla opravdu hodně a byla jsem ráda, že závod končí.

Už jste s trenérem Petrem Novákem mluvili o možných startech na mistrovství Evropy, které se jede v Česku, a světovém šampionátu, který bude hostit Itálie?

Probírali jsme to a došli k závěru, že pojedu na konci září časovku na mistrovství světa. Do závodu s hromadným startem se pouštět nebudu, protože v něm hrozí větší nebezpečí pádu a v olympijské sezóně nechci riskovat. Soči je absolutní prioritou.

Co vás čeká v nejbližších dnech či týdnech?

Teď si po cyklistickém mistrovství trochu odpočinu. Začátkem července jedeme do Inzellu na první led a pak na dovolenou. Po ní už začne naostro příprava na olympijskou sezónu.

Reklama