Hlavní obsah

Na Špičáku se pojede druhý závod EP ve sjezdu na horských kolech

Šumavský Špičák přivítá o víkendu počtvrté za sebou závod Evropského poháru horských kol ve sjezdu. Na druhém letošním podniku z celkem šestidílného seriálu se představí ve čtyřech kategoriích téměř 400 jezdců z 26 zemí včetně kompletní české špičky v čele s Matějem Charvátem.

Foto: Foto: ČTK/getphoto.cz/Jan Sušánka

Sjezdař Matěj Charvát.

Článek

Atraktivní závod se pojede na 1750 metrů dlouhé trati s převýšením 320 metrů. Oproti loňsku se ji organizátoři pokusili ještě o něco zatraktivnit. "Přidali jsme dva skoky," řekl na pondělní tiskové konferenci Radek Vaniš z pořádajícího střediska Ski&Bike Špičák. "Trať je každopádně sjízdná na suchu i za mokra," doplnil s výhledem na předpověď slibující dlouhodobější srážky.

Po 26. místu z úvodního závodu v Leogangu by se rád opět výrazněji prosadil Charvát, jemuž se na Špičáku daří. "Těším se, je to hodně zábavná trať. Předloni jsem tam byl třetí, loni šestý, takže mým cílem je určitě dostat se znovu na stupně vítězů. Když budu do trojky, budu maximálně spokojený," prohlásil Charvát.

Program:
Sobota 29. června - 14:30: Rozřazovací kola závodu
Neděle 30. června - 12:30: Finále

Vysoké ambice bude mít i loni čtvrtý Adam Vágner a mezi ženami zejména Jana Bártová. "Rádi bychom měli někoho z domácích jezdců opět na stupních vítězů," uvedl ředitel závodu Jan Kasík.

Vítězství z loňska obhajují Johann Potgieter z Jihoafrické republiky a Švýcarka Miriam Ruchtiová, jež triumfovala na Šumavě třikrát za sebou.

Na odměnách bude rozděleno 4500 eur (116 tisíc korun), vítěz hlavního závodu mužů získá 1600 eur (41 tisíc korun).

Vstupné pro diváky je zdarma.

Reklama

Související témata: