Hlavní obsah

Šampión v časovce Martin navzdory zraněním na Tour pokračuje

Bastia

Navzdory bolestivým zraněním bude dvojnásobný mistr světa v časovce Tony Martin pokračovat na Tour de France. Německý cyklista dopadl zřejmě nejhůř z jezdců, kteří se zapletli krátce před cílem úvodní etapy do hromadného pádu. I když má hlubokou ránu na lokti, pohmožděné plíce a odřené celé tělo, slavný závod nevzdal.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

V péči lékařů skončil po pádu vynikající německý časovkář Tony Martin ze stáje Omega Pharma Quick Step.

Článek

"Chce jet za každou cenu. Z lékařského hlediska mu v tom nic nebrání, takže jsme ho na start pustili," řekl v neděli lékař týmu Ometa Pharma-Quick Step Helge Riepenhof. "V noci jsem se na něj byl třikrát podívat, dvakrát spal a jednou byl vzhůru. Má ale náplasti skoro po celém těle," dodal.

Smůlu měl už loni

Martin měl smůlu na Tour už loni, kdy si hned v první etapě zlomil kost v ruce. I přesto pokračoval, devátý den ale závod vzdal.

Stý ročník Tour začal v sobotu na Korsice chaotickým dojezdem etapy do Bastie. Protože byl v cílové bráně zaklíněný autobus stáje Orica-GreenEdge, pořadatelé prostřednictvím týmů sdělili jezdcům, že cíl bude o tři kilometry dříve. Závodníci začali spurtovat a došlo k hromadnému pádu. Na zemi skončilo několik favoritů.

Pro úvodní vavřín si dojel německý cyklista Marcel Kittel. Roman Kreuziger se kolizi vyhnul a přijel do cíle v první skupině.

Reklama