Hlavní obsah

Jsem na Romana pyšná, jede výborně, říká manželka cyklisty Kreuzigera

Praha

Velkou cyklistickou fanynkou je Michaela Kreuzigerová od doby, co se stala partnerkou a později manželkou nejúspěšnějšího českého silničního cyklisty. Počínání svého muže Romana, jezdce týmu Saxo-Tinkoff, bedlivě sleduje i na Tour de France. „Zatím jede výborně,“ chválí pátého závodníka průběžné klasifikace.

Foto: Foto: facebook

Michaela Kreuzigerová dorazila na Tour i se svým bratrem Pavlem.

Článek

„Byla jsem pyšná, co ukázal v sobotu, jak pomáhal Contadorovi. Rozhodně mě nijak nemrzelo, že nemohl jet dopředu. Týmová taktika je jasně daná a on dlouho dopředu věděl, že Tour pojede v první řadě s cílem pomáhat Albertovi," řekla paní Michaela.

„On už v sezóně měl prostor, aby se ukázal, tady má trochu jinou roli. A zatím ji zvládá výborně. Ví, co je jeho povinností, takže mě opravdu potěšil, jak v sobotu jel pro Alberta. Jezdí vedle výborného závodníka, od něhož se má co učit," prozradila.

I při sledování televize z výrazu obličeje pozná, v jakém rozpoložení se její manžel zrovna nachází. „V sobotní etapě na tom byl hodně dobře. Myslím, že kdyby dostal volnou ruku, tak se pral s Portem o druhé místo. Ale týmová taktika je jasně daná a on výborně splnil úkol," pochválila svého muže.

Na letošní Tour už vyrazila s rodiči a bratrem Pavlem. „Byli jsme v Nice na týmové časovce a na etapě další den. Brácha je na vozíčku, do hor bychom se těžko dostávali. Tahle místa byla dobře přístupná," vysvětlila Michaela Kreuzigerová.

Se svým drahým se chvíli viděla, ale nechtěla ho v nabitém programu dlouho zdržovat. „Má toho opravdu hodně. Potkali jsme se v recepci hotelu po týmové časovce. Přivezla jsem mu nějaké oblečení, chvíli jsme si povídali," prozradila. Na Tour se chystá ještě v závěru. „S rodiči Romana a jeho sestrami vyrazíme na poslední týden do Alp."

Cyklistice propadla

Všechny závody, kde startuje Čech ve službách stáje Saxo-Tinkoff, jeho paní sleduje. „Buď v televizi, nebo aspoň na internetu, když to živě nedávají. S Romanem jsem každý den v kontaktu. Vždycky mám k těm etapám spoustu otázek. Do cyklistiky postupně pronikám a on je celkem trpělivý. Když něco nevím, vysvětlí mi to," tvrdí drahá polovička Kreuzigera. „Ale když vidím, že ten den není úplně růžovej, že není nálada, tak to vycítím a radši se moc nevyptávám..."

Kolo měla vždycky ráda. Ještě, než se s Romanem poznali, jezdila rekreačně na biku. „Teď mám i silniční kolo a dá se říct, že jsem cyklistice propadla. Jezdím skoro každý den. Baví mě silniční i horské kolo. Hlavně, když jsme v Itálii na Gardě. Jsou tam krásné terény," říká.

Se svým drahým si však na kole moc nezajezdí. „Můžu s ním jet, jen když má volno a jde se zvolna vyjet. To za ním třeba vydržím v háku i dvě hodiny. Ale jede opravdu klidně, jinak by to bylo samozřejmě hned nad moje síly," usmívá se Michaela Kreuzigerová.

A jaký je její největší cyklistický počin? „Asi před měsícem jsem v Itálii objela těžký trénink přes 100 kilometrů se dvěma kopci. Bylo to hodně náročné."

Reklama