Hlavní obsah

VIDEO: Cirkus Sagan bavil diváky i při pekle na Alpe d'Huez

Dobře ví, co diváci chtějí vidět. Ve čtvrteční královské etapě 100. ročníku Tour de France, při níž peloton hned dvakrát šplhal proslulými serpentinami na Alpe d'Huez, byl slovenský spurtér Peter Sagan bez šance na vítězství a tak si mohl opět dovolit bavit svými kousky vřeštící fanoušky u silnice. A nutno dodat, že jízdu po zadním kole zvládá opravdu bravurně i bez držení.

Sagan bavil diváky na Alpe d'Huez.

 
Článek

O Saganových kouscích se mezi fandy Tour dobře ví a když při včerejší vražedné etapě slovenský jezdec týmu Cannondale se svým parťákem Fabiem Sabatinim projížděl, neslo se nad zelenými alpskými lukami mohutné skandování „Wheelie, wheelie!". A majitel zeleného dresu pro nejlepšího spurtéra Tour nezůstal svým příznivcům nic dlužen. Ukázkově zvedl svůj bicykl na zadní kolo a ujel několik desítek metrů. A dokonce se pustil řídítek, což diváci kvitovali ještě bouřlivějšími ovacemi.

Sagan je svými legráckami proslulý. Ať už šlo o různá triumfální gesta při průjezdu cílem, kdy jednou běžel jako Forrest Gump, podruhé zase dělal letadlo, jindy si vystačil jen zdviženou pěstí. Rovněž se ale nebojí předvést atraktivní technické kousky na kole. Těsně před startem letošního ročníku Tour například třiadvacetiletý závodník umístil na internet video, na němž zaparkoval své kolo na střeše automobilu.

Reklama

Související témata: