Hlavní obsah

OBRAZEM: Ztřeštění fanoušci, krvavý pád na ostnatý drát, krásné Alpy. Taková byla 100. Tour de France

Paříž

Bolestivé pády, autobus zaseknutý v cíli úvodní etapy, blázniví fanoušci z celého světa. I taková byla jubilejní 100. Tour de France. Nejslavnější závod, který českého fanouška zajímal o to víc, že se v něm velice dařilo českému zástupci Romanu Kreuzigerovi.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Cyklisté slavné Tour de France pod Vítězným obloukem na Champs Elysees.

Článek
Fotogalerie

Cyklista stáje Saxo-Tinkoff skončil v konečném pořadí na pátém místě, žlutý trikot pro vítěze dovezl až do Paříže Brit Christopher Froome.

Letošní Tour nezačala vůbec podařeně. V cíli úvodní etapy se zasekl autobus týmu Orica-Greenedge a cyklisty na trati poznamenal hromadný pád. Obdobně nepříjemný okamžik zažil i v 19. etapě Novozélanďan Jack Bauer, který při sjezdu upadl a obličejem dopadl na ostnatý drát.

Cyklisté i letos nemohli vynechat krásné Alpy, v nichž je při stoupání jako tradičně povzbuzovali fanoušci ze vzdálenosti několika decimetrů. Byli mezi nimi příznivci s českými vlajkami, Irové v tradiční zelené, Dánové s vikingskými helmami, čerti i šmoulové.

Někteří z fanoušků ale byli nepříjemní, až je museli jezdci umravňovat. Jako například Froome, který jednoho z nich musel odstrčit. Nakonec se však mohl radovat z celkového vítězství a v Paříži převzít vítěznou trofej, kterou vyrobili skláři z Nového Boru.

Reklama

Související témata: