Hlavní obsah

Formu mám, jen jsem lehce přepálil trénink, nepanikaří Kulhavý po neúspěchu v Bedřichově

Praha

Na mistrovství republiky v Bedřichově skončil kvůli únavě a technickým problémům až šestý, přesto olympijský vítěz v cross country horských kol Jaroslav Kulhavý netruchlí. „Nohy mi netáhly, jak bych potřeboval. Asi jsem to trochu přepálil v tréninku, ale věřím, že z toho ve zbytku sezóny budu těžit,“ uvedl biker.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Jaroslav Kulhavý

Článek

Trénoval jste víc, než jste měl?

Podobně jsem to udělal i před olympiádou. Vždycky je lepší obětovat nějaký závod a upnout se k tomu vrcholu. Člověk nemůže chtít všechno. Mě teď čekají klíčové čtyři závody: tři svěťáky a mistrovství světa v Jihoafrické republice. Snad to bude dobré.

Mrzelo vás až šesté místo na domácím šampionátu?

Holt se to všechno sešlo. Jasně, čekal jsem jiné umístění, chtěl jsem bojovat o první místo. Ondra Cink mě podruhé porazil, ale s ním už se dávno musí počítat. Patří do světové špičky, kam vletěl rychle. Je to kvalitní závodník.

V Andoře se jede v sobotu Světový pohár ve značné nadmořské výšce. Jak se v ní cítíte?

Jsem tady kvůli aklimatizaci od pondělí. Tréninky na trati zatím nejsou povolené, ale byl jsem se tam podívat a je to ve výšce 1800 metrů. Vloni jsem ve Val d'Isere měl docela problémy, špatně se mi dýchalo. Tak jsem teď vyrazil dřív. Trať vypadá hodně těžká.

Věříte v umístění na stupních vítězů?

Rád bych tam byl. Natrénováno mám, a jestli se nevyskytne nějaký problém, tak to snad vyjde. Pojedu na novém kole, které mi v úterý přišlo. Věřím, že do závodu vychytám nastavení.

V čem je nové kolo jiné?

Je to model 2014, úplná novinka. Kolo postavené speciálně na cross country. Dělali mi přímo v Americe ještě nějaké úpravy tlumiče. Na vývoji kola jsem se částečně podílel. Ten stávající model mi na cross country přišel dlouhý, se svou výškou jsem se do krátkých zatáček vcházel těžko. Nové kolo je trochu kratší a takové agresivnější. Doufám, že se spolu rychle skamarádíme... (úsměv)

Reklama