Hlavní obsah

Kreuziger potvrdil formu! V San Sebastiánu skončil po finiši s Valverdem třetí

San Sebastián

Necelý týden po skončení Tour de France dojel cyklista Roman Kreuziger třetí ve svém oblíbeném závodu Clásica San Sebastián. Nejvýznamnější španělský jednorázový podnik vyhrál Francouz Tony Gallopin, kterému se v závěru povedlo ujet ze skupiny uprchlíků. Kreuziger ve spurtu o druhé místo prohrál s domácím Alejandrem Valverdem.

Foto: http://romankreuziger.com

Roman Kreuziger skončil v San Sebastiánu třetí.

Článek

"Je to umístění na pódiu, které se pořád počítá. A jsem rád, že nám to vyšlo. Předvedli jsme výbornou týmovou práci," uvedl na svém webu Kreuziger, jenž před čtyřmi roky obsadil v San Sebastiánu druhé místo. V sobotu se ho pokoušel ještě vylepšit.

Necelých 40 km před cílem ve stoupání zaútočil a vytvořil si menší náskok, ve sjezdu ho pak ale dojela skupina pronásledovatelů. Z ní posléze vyrazil dopředu Gallopin, na jehož atak nikdo zareagovat nedokázal. Jeho stíhání bylo marné, cílem závodu na 232 km projel s náskokem 28 sekund.

"Zkusil jsem to. Chtěl jsem roztrhat skupinu, aby vpředu zůstalo co nejmíň lidí. Ale do cíle zbývalo ještě dost kilometrů a počkal jsem. Bylo by to plýtvání energií," konstatoval Kreuziger.

Ve skupině mohl spolupracovat s kolegou z týmu Saxo-Tinkoff Irem Nicholasem Rochem. "V závěru mi hodně pomohl. Byli jsme ve skupince dva z týmu a střídali jsme se," uvedl pátý jezdec letošní Tour, na níž se postaral o nejlepší český výsledek v historii.

"Když nastoupil Gallopin, dívali jsme se po sobě s Valverdem a nechali jsme ho jet. Trošku jsme ho podcenili, ale jel výborně a vítězství si zasloužil. My se pak s Nicem snažili, aby z toho bylo aspoň pódium a dopadlo to dobře. Věděli jsme, že Valverde je z té skupiny nejrychlejší. Nakonec jsem s ním prohrál jen o kousek, ale i tak jsem spokojen, že se mi po Tour závod povedl," komentoval finiš o druhou příčku s osmým mužem jubilejní sté Tour.

"Roman i Nicholas potvrdili výbornou formu, kterou si přenesli z Tour," chválil třetího a pátého jezdce v cíli sportovní ředitel Saxo-Tinkoff Philippe Mauduit. "Možná jsme začali s útokem na Jaizkibelu moc brzy, když Romana pak ve sjezdu dojeli. Ale šel do toho a ukázal, že se toho nebojí. Na konci si vedoucí skupina hrála na kočku a na myš, což pomohlo Gallopinovi," prohlásil.

Cyklistický jednorázový závod San Sebastián (WorldTour) - 232 km:
1. Gallopin (Fr./RadioShack) 5:39:03 hod.
2. Valverde (Šp./Movistar)
3. Kreuziger (ČR/Saxo-Tinkoff)
4. Nieve (Šp./Euskaltel) všichni -28
5. Roche (Ir./Saxo-Tinkoff) -29
6. Landa (Šp./Euskaltel) -36.

Reklama

Související témata: