Hlavní obsah

Petacchi se vrací k cyklistice v barvách stáje Omega Pharma

Slavný cyklistický spurtér Alessandro Petacchi se po několikaměsíční pauze vrací do profesionálního pelotonu. Devětatřicetiletý Ital se dohodl na smlouvě s týmem Omega Pharma-QuickStep, v jehož barvách se představí od 14. srpna na Eneco Tour.

Článek

Petacchi ukončil kariéru jako člen stáje Lampre koncem dubna a brzy nato ho začala lákat zpět Omega. Belgický tým, za nějž závodí i Češi Zdeněk Štybar a František Raboň, chtěl zkušeného Itala využít už na Giru d'Italia a Tour de France. Mezinárodní cyklistická unie (UCI) však jeho případ vnímala jako přestup, které jsou v první polovině sezóny zakázané.

Vítěz 48 etap na velkých Tour se tak stal oficiálním členem Omegy až dnes a za stáj Zdeňka Bakaly by měl závodit i v roce 2014. "Dali mi velmi zajímavou nabídku a byl bych hlupák, kdybych ji nepřijal," uvedl Petacchi, jenž by měl pomoci při rozjíždění spurtů mladším hvězdám týmu Marku Cavendishovi a Tomu Boonenovi. "Bude to něco podobného, jako dělal (Erik) Zabel pro mě v Milramu," připomněl, že byl před pár lety v opačné roli.

Vedle Petacchiho stáj Omega Pharma-QuickStep angažovala další dvě nové tváře. Z týmu Sky přichází Kolumbijec Rigoberto Urán, který byl druhý na loňských olympijských hrách i letošním Giru d'Italia. Z nizozemského Belkinu pak přestoupil Australan Mark Renshaw, jenž by měl především podporovat elitního spurtéra Cavendishe.

Reklama