Hlavní obsah

Všichni naši kluci mohou na Vueltě vyhrát etapu, říká Konečný

Čtyři čeští cyklisté se postaví na start 68. ročníku Vuelty. Pokud se nestane něco neočekávaného, měl by být největším adeptem na umístění v první desítce Roman Kreuziger, jenž je jedním z lídrů stáje Saxo-Tinkoff. „Myslím, že všichni naši kluci mají minimálně na to, aby vyhráli etapu,“ odhaduje bývalý profesionál Tomáš Konečný, který se na Vueltě 2001 radoval z etapového triumfu.

Foto: http://romankreuziger.com

Cyklista Roman Kreuziger je jedním z lídrů stáje Saxo-Tinkoff.

Článek

ROMAN KREUZIGER: Saxo-Tinkoff, 27 let

Nejlepší výsledky v sezóně:5. na Tour de France1. Amstel Gold Race3. Kolem Švýcarska3. Clásica San Sebastian

Očima Tomáše Konečného: Uvidíme, jak se bude cítit, jak zregeneroval. Vrchol sezóny v podobě Tour už má za sebou a všechno ostatní je bonus navíc, jak sám řekl. Napoví první těžké etapy. Pokud by mu to nešlo, určitě se dál nebude šponovat, aby byl desátý v celkové klasifikaci, když už skončil pátý na Tour. Spíš by to pak zkusil na nějakou etapu a šetřil by se na mistrovství světa, kde bude obrovsky silný. Ale pokud mu Vuelta sedne, může reálně bojovat o top 3.

ZDENĚK ŠTYBAR: Omega Pharma-Quick Step, 27 letNejlepší výsledky v sezóně:1. na Eneco Tour (vítěz 2 etap)<br/>6. Paříž–Roubaix

Očima Tomáše Konečného: Po nucené pauze kvůli operaci kolena jde neskutečně nahoru. Jezdil dobře už Kolem Polska a to, co teď předváděl na Eneco Tour, bylo úžasné. Smekám před ním. Je to závodník, který se rve za každé situace. Na Vueltě v nejtěžších kopcích s nejlepšími nevydrží, ale má velmi reálnou šanci vyhrát některou z etap. Hlavně z úniku. Jeho výhodou je, že umí i zaspurtovat.

LEOPOLD KÖNIG, NetApp-Endura, 25 let<strong>Nejlepší výsledky v sezóně:</strong><br/>1. v královské etapě Kolem Kalifornie<br/>3. v etapě Kolem Polska<br/>vítěz Czech Tour

Očima Tomáše Konečného: Je to skvělý vrchař a Vuelta mu profilově bude sedět. Čeká ho první Grand Tour v životě a je otázkou, jestli vydrží vpředu ve všech těžkých etapách. Ale klidně může jednu z nich vyhrát, stejně jako se mu to povedlo v Kalifornii. Vyhraná etapa pro něj bude víc než třeba dvacáté místo celkově.

JAN BÁRTA, NetApp-Endura, 28 letNejlepší výsledky v sezóně:vítěz Szlakiem Grodów Piastowskichmmistr republiky v časovce i silničním závodě2. Kolem Sarthu3. na Bayern Rundfahrt

Očima Tomáše Konečného: Je to neskutečný dříč, který se neustále bude pokoušet o nástupy. Sice není takový vrchař jako König, ale má šanci vyhrát etapu z úniku. Vloni takhle skončil druhý v etapě na Giru. Výborný časovkář a tempař, zkušený závodník.

Reklama