Hlavní obsah

Kreuziger odpískal Vueltu a váhá se startem na MS

Madrid

Český cyklista Roman Kreuziger v sobotu odstoupil z probíhající Vuelty. Nemoc, která ho donutila ze závodu odstoupit, ho možná připraví i o start na mistrovství světa ve Florencii. Sedmadvacetiletý jezdec se ke svému startu vyjádří v nejbližších době po konzultaci s vedením své stáje Saxo-Tinkoff.

Foto: ČTK/AP

Český cyklista Roman Kreuziger se vyjádřil ke startu na mistrovství s pochybami.

Článek

„Do pátku budu mít volno bez kola a uvidíme, jak na tom budu potom. S týmem se budeme bavit, jestli by byla šance, abych jel na mistrovství světa. Uvidíme, mělo by se rozhodnout během několika dalších dnů," uvedl Kreuziger na svých internetových stránkách.

Konečná nominace české reprezentace pro mistrovství světa (22. až 29. září) bude oznámena za týden po skončení Vuelty. Vedle Kreuzigra jsou v širším výběru také Jan Bárta, Leopold König, Zdeněk Štybar, František Raboň, Jakub Novák, Stanislav Kozubek, Martin Hunal, Martin Hačecký a Tomáš Bucháček.

Nechtěl se Vueltou protrápit

Kreuziger na Vueltě několik dní bojoval s nemocí a s poslední Grand Tour sezóny se rozloučil v průběhu sobotní etapy. „Cítil jsem se hodně špatně, a když jsem viděl, co nás čeká v dalších dvou dnech, vyhodnotili jsme to s týmem tak, že nemá cenu, abych se trápil až do cíle," uvedl.

„Držel jsem se jen kvůli Nicovi Rocheovi. On sám moc chtěl, abych tam byl a dodával mu svou přítomností klid, i když třeba jen v první polovině etapy. Jenže taky dobře věděl, jak na tom jsem, že jsem úplně vyždímaný a zesláblý. Viděl, že je pro mě ubíjející dojíždět v grupettu. A když jsme se spolu bavili, říkal, že to chápe. Stejně se na to dívá i tým," dodal.

Reklama