Hlavní obsah

Bikerka Nash bude v Norsku útočit na celkové vítězství ve SP

Sobotní premiérový závod v norském Hafjellu korunuje krále a královnu Světového poháru v cross country na horských kolech. V posledním díle seriálu bude na prvenství útočit Kateřina Nash, která je po pěti zastávkách SP druhá a na první místo ztrácí 85 bodů. Ondřej Cink může celkově skončit na stříbrném stupni a poslední velký závod sezóny si chce užít i olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Foto: Michal Červený

Bikerka Kateřina Nash.

Článek

Po mizerném výsledku na šampionátu v JAR si chce bikerka Nash ve finále Světového poháru spravit náladu. Na vedoucí Slovinku Tanju Žakeljovou ztrácí 85 bodů, přičemž za vítězství je bodů 250 a za druhé místo dvě stě. Muži už mají vítěze jistého: Švýcara Nina Schurtera.

Cink, který startuje premiérově v elitní kategorii, vybojoval pódiové umístění v červenci v Andoře a momentálně je v pořadí SP čtvrtý. Nahrává mu, že do Norska nepřijede dvojnásobný olympijský vítěz Francouz Julien Absalon. Druhý biker pohárového pořadí si na MS před dvěma týdny zlomil žebro a sezónu už ukončil.

Cink má šanci na stříbro

Pokud by Cink vyhrál nebo dojel druhý a Australan Daniel McConnell bude horší než třináctý, český cyklista se posune na stříbrný stupeň za už jistého šampióna Schurtera. "Motivace je velká, na třetí místo mám, ale na Absalona nevím. Na druhou stranu je to tady podobný jako v Andoře, jsou tu dlouhý kopce a trať mi fakt sedí," řekl Cink serveru mtbs.cz.

Jen doufá, že mu na konci sezóny ještě zbyly síly. "Taky má v sobotu nadoraz pršet, s čímž jsem se sice už smířil, ale netuším, co to udělá s tratí," dodal.

Kulhavý zastavil pátým místem na MS výkonnostní propad a rád by ve Světovém poháru vylepšil sedmou pozici.

V Norsku se závod SP v cross country uskuteční poprvé, za rok se v dějišti olympijských soutěží 1994 Hafjellu pojede mistrovství světa. Sobotní závod žen začne v 11:30, muži v elitní kategorii odstartují ve 14:00.

Reklama