Hlavní obsah

Kulhavý si zopakoval olympiádu a přiznal: Doma už mě někteří zadupali do země

Jan KrůtaSport.czPrávo

Tím nejlepším způsobem zakončil sezónu biker Jaroslav Kulhavý. Bylo to stejné, jako loňský olympijský závod v Londýně. Opět jel vpředu jen se Švýcarem Ninem Schurterem a nástupem v závěru ho udolal. „Jsem rád, že to vyšlo. Sezóna byla bláznivá a tohle je ta nejlepší tečka, jakou jsem mohl udělat,“ přiznal po triumfu ve finálovém závodě Světového poháru v norském Hajfjellu.

Foto: Facebook Jaroslav Kulhavy Fan Page

Jaroslav Kulhavý se raduje z vítězství na SP v Norsku.

Článek

Cítíte se zase jako šampión?

Zažívám super pocity a ani nejsem nijak zvlášť mrtvej... Už před odjezdem do Norska jsem věděl, že bych měl být v pohodě, že bych tu měl jet o vítězství. Pro hlavu je dobré zakončit takhle parádně sezónu. Vím, že se na příští rok můžu chystat v klidu a bez stresu.

Čekání na vítězství bylo hodně dlouhé. Velký individuální závod jste naposledy vyhrál vloni na olympiádě. Blesklo vám to hlavou?

Nakonec to ale dopadlo docela dobře (úsměv). Nebýt smůly, tak už jsem na mistrovství světa mohl jet o titul. Tak to vyšlo až tady v Norsku. Z celkového pohledu si myslím, že za tuhle sezónu můžu být rád. Po olympiádě na mě byl obrovský tlak. Na začátku roku jsme ale se Sauserem vyhráli Cape Epic, třikrát jsem byl na bedně ve svěťáku a skončil jsem pátý na mistrovství světa. Měsíc jsem sice neměl nohy a přišla krize, ale celkově to špatné rozhodně nebylo.

Blesklo vám při průběhu závodu hlavou, že je to v podstatě repríza olympiády?

Když jsme zůstali vpředu se Schurterem, hned jsem si říkal: To zas bude souboj... Ale byl jsem klidný. V závěrech závodů to spolu máme asi 5:1 nebo 5:2. Věřil jsem si. Ale nechtěl jsem čekat na spurt. Zkusil jsem ho v posledním kopci. Pak už byl jen sjezd a věděl jsem, že když neudělám chybu, vyhraju.

Řekl vám pak Schurter něco v cíli?

Byl v pohodě, jen jsme si gratulovali. On má za sebou super sezónu. Vyhrál mistrovství světa i svěťák celkově, ale teď má možná o čem přemýšlet na příští rok.

Dá se říct, že jste zase všem soupeřům ukázal, že jste zpátky?

Určitě jo. Vědí, že se mnou musí počítat. Schurter to věděl už před mistrovstvím světa. Říkal, že patřím mezi favority. To jen doma v Čechách si někteří pesimisti kvůli pár blbým výsledkům mysleli, že už na kole asi nikdy jezdit nebudu... Taková je prostě u některých lidí mentalita. Nedaří se, tak tě zadupeme do země. Ale mě reakce těch lidí vůbec nezajímají. Ani na internetu nečtu diskuze, jen mi to vždycky řekl někdo z blízkých. Já se tomu můžu jen smát.

Reklama

Související témata: